Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Jan '08 - + 0 - 0 Jurering zoekmachine marketing awards 2008 (1)


Award Speld in Hooiberg 2008Vandaag was de eerste sessie van de jurering van de zoekmachine marketing awards 2008. Zoals altijd weer: Spannend@! Er waren 9 SEM-cases die we moesten doornemen om tot een shortlist van 3 genomineerden te komen.


De jury was ten opzichte van de voorgaande jaren compleet omgegooid en van de oude jury was ik de enige overgeblevene. Mijn belangrijkste taak zal zijn het doorlichten van de zoekmachine optimalisatie zelf en het opsporen van mogelijke spam.

Dit jaar wordt voor het eerst de organisatie van de award gedaan door het IAB welke de voordracht van de jury ook heeft gedaan. Zo bestaat de jury dit jaar uit Ton Wesseling, Roderick den Daas, Jeroen van de Wiel, Marieke Verdonk, Marco Derksen en Erwin Boogert. De jury is daarmee dit jaar erg divers wat een zeer leuke sessie opleverde.

Ter voorbereiding van de sessie heb ik gisteren en deze ochtend redelijk wat uurtjes gespendeerd in het doorzagen van de cases op zoekmachine spam, gebruikte SEA & SEO strategieŽn, effectiviteit, creativiteit, vernieuwing, et cetera. Ik ging de meeting in met bijna een telefoonboek aan papier met de cases, html broncode, uitdraaien van linksites, google resultaten en screenshots. Eigenlijk dus een soort van papieren nerd in deze digitale tijd. Printen gaat echter sneller dan alles in een powerpoint of keynote te plakken.

Vanwege embargo en geheimhouding zul je nog even moeten wachten tot maandag met het nieuws wie de drie genomineerden zijn. Ik houd jullie op de hoogte! (maandag a.s. Waarschijnlijk). De uitreiking zal plaats vinden tijdens speld in hooiberg congres in Mediaplaza, op 31 januari 2008.

Na afloop ben ik nog even op de 13e verdieping (Google Earth I.R.L.) bij de SNS bank te Utrecht geweest. Ton Wesseling had me binnen gelaten om mijn oude collega uit de begintijd van online marketing, Mladin Sancanin, nog even te ontmoeten. Nice, good old Friends..
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->