Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Dec '07 - + 0 - 0 Google.nl Website van het Jaar 2007


Google.nl website van het jaarDe nederlandse Google-variant, Google.nl, is als website van het jaar 2007 uit de bus gekomen in de gelijknamige publieksprijs. Google.nl behaalde in de categorie "ISP's en Portals" de meeste stemmen. In de categorie "Blogs en communities" wist Hyves.nl een ruime voorsprong te boeken op mededingers. Hetzelfde geldt voor Belastingdienst.nl en Detelefoongids.nl die in hun eigen categorieŽn eerste werden.


De website van het jaar 2007 verkiezingen waren van 15 november 2007 tot 13 december 2007. In deze periode kon men in ťťn of meerdere van de in totaal 14 categorieŽn op hun favoriete site stemmen. Hiervoor waren 140 websites genomineerd. Er zijn ruim 1.3 miljoen stemmen uitgebracht.

Google.nl mocht in de categorie "ISP's en Portals" de meeste stemmen innen, goed voor een percentage van 60.2% van alle stemmen binnen de betreffende categorie. In geen enkel andere categorie werd dit percentage behaald of overtroffen, waarmee Google.nl behalve winnaar van zijn eigen categorie ook algemeen winnaar werd en dus als website van het jaar 2007 uit de bus kwam. Met deze overwinning plaats het zich naast Google.be, "Site van het Jaar" werd in BelgiŽ.

Na het percentage van 60.2% is de percentage van 47.6% het hoogste, welke door marktplaats.nl behaald werd. Met een percentage van 42.8 haalde zylom.com, vorig jaar nog website van het jaar, de derde plaats. Overige feiten zijn te vinden op de website van website van het jaar.

Online Awards


In een concurrerende verkiezing op onlineawards.nl werd Google.nl gekozen tot beste en populairste zoekmachine. Van de 552603 stemmen mocht Hyves.nl de meeste ontvangen, waarmee het niet alleen de populairste community werd maar ook de populairste website van alle 209 genomineerde websites.
Al 1 Googley reactie:

Voor Google.be de 10 de overwinning op rij denk ik, terecht, al zullen fervente SEO’ers daar anders over denken..

edwin () (link) - 26 December '07 - 19:14


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->