Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Dec '07 - + 0 - 0 Google Knol, de nieuwe concurrent voor Wikipedia?


Google KnolsOnline kennisbanken krijgt concurrentie van een nieuwe feature van Google: Google Knol, een plaats waar men kennis kan delen door zogenaamde "knols" ofwel artikelen toe te voegen. Hiermee zou het een directe concurrent van Wikipedia kunnen worden. Op het moment is Google Knol nog in betafase.


Knol staat voor "unit of knowledge", wat een plaats zal zijn voor artikelen die verschillende aspecten bekleden, zoals wetenschap, de medische wereld, geschiedenis maar ook productinformatie of geografische artikelen zullen er gevonden kunnen worden. Personen die veel vakkennis hebben, worden aangemoedigd uiteindelijk artikelen voor Google Knol te gaan schrijven.

Google Knol gaat echter verder dan bijvoorbeeld Wikipedia of het zoekmachine woordenboek van Jeroen.com. Behalve dat de auteurs van de zogenaamde knols meer centraal zullen staan, zal het het community tools als commentaar-, vraag en antwoord-, rating-, review- en andere tools gaan bevatten. Auteurs kunnen er zelfs voor kiezen advertenties op te nemen in hun knols, waarvan een deel van de advertentieinkomsten zal worden uitbetaald aan de betreffende auteur.
Het is vervolgens aan Google om de Google knols juist te laten ranken in de Google zoekresultaten. Google laat in hun blog weten dat ze hierin ervaren zijn en klaar zijn voor deze uitdaging.

Een select groep van mensen is deze week reeds uitgenodigd om Google Knol te testen. De ontwikkelingen zitten namelijk nog in een eerste testfase. Er kan dan ook enkel op uitnodiging gebruik van worden gemaakt.
Al 1 Googley reactie:

Ze mogen die naam wel lokaliseren voor Nederland het klinkt echt niet :)

Joop () (link) - 29 Januari '08 - 00:33


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->