Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Dec '07 - + 0 - 0 Microsoft koopt Multimap


Microsoft koopt MultimapMicrosoft heeft de Europese kaartendienst Multimap voor een onbekend bedrag overgenomen. Het bedrijf is in Engeland een zeer populaire site en tevens een van de best bezochte.


Google heeft in de kaartenmarkt inmiddels een zeer belangrijke positie ingenomen met Google Maps. Google Maps wordt zwaar ingezet in de strijd om de advertentie-euro's met de Yellow pages. Door kaarten en bedrijveninformatie aan te bieden hoopt Google in deze markt ook een belangrijke positie in te nemen. Microsoft loopt echter nog flink achter op Google in de kaartenbranche.

Overigens liep Microsoft ooit een halve eeuw (in internet termen) voor met Microsoft Terraserver. Terraserver was een dienst waarmee je in 1999 al satellietfoto's van je huis in Rosmalen, Eindhoven of Amsterdam kon bekijken. En er is bijna niemand die dat nog weet.

Uit de paper "Microsoft TerraServer: A Spatial Data Warehouse" uit 1999:

"Microsoft® TerraServer stores aerial, satellite, and topographicimages of the earth in a SQL database available via the Internet.It is the world’s largest online atlas, combining five terabytes ofimage data from the United States Geological Survey (USGS)and SPIN-2. Internet browsers provide intuitive spatial and textinterfaces to the data. Users need no special hardware, software,or knowledge to locate and browse imagery."

http://arxiv.org/pdf/cs/9907016 (PDF)

Microsoft probeer met diverse overnames de concurrentie met Google overeind te houden. Gezien het huidige marktaandeel van ongeveer 7% in de zoekmarkt hebben ze daar echter geen gemakkelijke opdracht aan.
Al 1 Googley reactie:

Red Bottom Heels Shoes, http://www.redbottomheels.us.com/

Ray Ban,Cheap Ray Ban Sunglasses, http://www.rayban.us.com/

Burberry Handbags, http://www.burberryhandbags-outlet.us.co..

Louis Vuitton Outlet Stores, http://www.louisvuittonoutletstores.us.o..

Louis Vuitton Outlet Stores, http://www.louisvuittonbags.us.org/

KD 7 Shoes () (link) - 23 December '15 - 12:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->