Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Nov '07 - + 0 - 0 Update #1: zoekmachine woordenboek


Google woordenboekZo, tijd om even te vertellen waar ik naast een aantal lezingen en projecten ook nog mee bezig ben geweest: het zoekmachine woordenboek. Een eerste kleine update...


Inmiddels hebben we ruim 953 woorden in het woordenboek staan. Het Humor gedeelte was nog vrij maagdelijk, dus zijn we daar nu druk mee bezig. Er staan inmiddels alle 1 april grappen van Google in. Uiteraard met achtergrond informatie. Ook de speciale talenversies (Google Hacker, Elmer Fudd, Pig Latin & Klingon) zijn verwerkt. We zijn nu bezig een 10-tal Google Bombs uit te werken om dat ook min of meer compleet te hebben. Daarna wil ik weer verder gaan met de verschillende types zoekmachines. We hebben een lijst van meer dan 300 woorden nog te verwerken woorden, dus zoals we nu werken zullen we zeker de 1500 woorden gaan halen.

Afgelopen twee weken hebben we ook al heel wat bezoekers gehad mede dankzij Dutch Cowboys, Het Net, Startkabel, Seniorenweb en de Woordenboek Startpagina. Allen dank! Ook was het leuk om te zien dat er op Wikipedia over het woordenboek werd gediscussieerd en dat er ook over getwitterd werd. Op de drukste dag hadden we bijna 3000 bezoekers, dus ook dat valt zekers mee. Die aantallen zullen we niet direct volhouden, maar de start is super.

Ook hebben we op discussiefora al wat leuke reacties gezien met tips hoe we dingen kunnen verbeteren. Zodra het woordenboek qua inhoud enigszins compleet is zullen we ook op basis van de ervaringen tot nu toe aan de structuur wijzigingen door voeren. Iedereen die meegeholpen heeft, gereageerd heeft of links heeft geplaatst: enorm veel dank!

> Het zoekmachine woordenboek
2 Googley reacties!:

Leuk initiatief Jeroen! Groetjes van je eerste oud-werknemer ;).

Marc de Groot () (link) - 07 December '07 - 17:40

Dank ;) Met jou ook alles goed?!

Jeroen van de Wiel (link) - 07 December '07 - 18:59


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->