Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Sep '07 - + 0 - 0 Matthew Gray overgestapt naar Google


World Wide Web WandererMatthew Gray? Matthew Gray? Wie is Matthew Gray dat dit zo'n belangrijk nieuws is?? Matthew Gray is de schrijver van de allereerste Spider uit de geschiedenis van het Internet, The World Wide Web Wanderer, en is ook de maker van Wandex, de allereerste zoekmachine.


Matthew GrayDe World Wide Web Wanderer was een script die link naar link volgde en dit opsloeg in een database. Dat is in feite was zoekmachine spiders nog steeds doen. In 1993 wilde men uitzoeken hoeveel sites er op dat moment online zouden zijn en Matthew Gray schreef het script om dit te achterhalen.

Matthew Gray werkt vanaf februari 2007 als Software Engineer voor Google. Hij is daar onder andere met Google Book Search bezig. Hij schrijft ook officiŽle posts voor de Google Weblog booksearch.blogspot.com. Daarnaast kun je ook een aantal 3dmodels terug vinden die hij met Google Sketchup heeft gemaakt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->