Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Sep '07 - + 0 - 0 Poeremetator zoekwoord van het jaar!


PoeremetatorBij deze roep ik Poeremetator uit tot zoekwoord van het jaar 2007! De overtoom radio campagne waarin iemand een Poeremetator bestelt levert inmiddels een dergelijk groot zoekvolume op dat men er niet meer omheen kan.


De term Poeremetator wordt gebruikt in een radio commercial van overtoon. Jelle moet een grote lijst kantoorartikelen bestellen en een Poeremetator. Een Poeremetator? Ja een Poeremetator!


De Poeremetator bestaat!De Poeremetator zou een niet bestaand product moeten zijn zoals het boegievonkje, het plintenladdertje en de diepzeekangoeroe. Nieuwe werknemers worden als ontgroening er soms op uit gestuurd om een dergelijk product te gaan halen. Echter, helaas voor Overtoon, de term zou wel bestaan maar dan in de Gaywereld. Het schijnt daar een leuk speeltje te zijn.

De Poeremetator campagne is blijkbaar zo geslaagd dat er zelfs een Poeremetator game op de site van Overtoon.nl staat. Wie de meeste Poeremetators vindt heeft gewonnen.


MakrendihEen ander "niet bestaand" trefwoord dat enige tijd gehyped werd is Makrendih. Makrendih was een Mini Google Hack. Als je in Google een zoekopdracht deed met geen enkel resultaat dan kreeg je een vreemde fout te zien. Blijkbaar was er in het vertaalprogramma door een van de Nederlandse vrijwillige vertalers een bewuste fout in de vertaling gemaakt. In plaats van dat de tekst "Suggesties" werd getoond stond er het in eerste instantie volkomen onlogische woord "Makrendih". Makrendih zou betekenen "zij die durven te zoeken zonder te vinden". Het bleek een hoax te zijn die veel mensen aan het zoeken naar "Makrendih" bracht.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->