Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Sep '07 - + 0 - 0 Overture keyword suggestion tool is dood, lang leve de Overture keyword suggestion tool!


overtureTwee weken geleden werd Overture keyword suggestion tool uit de lucht gehaald, zo leek het wel. Echter, sinds enige dagen is hij tot grote opluchting weer terug. Zal hij blijven?


De Amerikaanse versie werd al sinds februari niet meer geupdate, maar de Nederlandse versie was tot nu toe nog wel redelijk recent. Er staan nog gegevens in van mei 2007. Yahoo heeft al aangekondigd te stoppen met de keyword suggestion tool, maar er zijn nog steeds vele gebruikers.

overtureDe overture tool was door zijn simpelheid perfect. We hebben hier vele honderden trefwoorden analyses uitgevoerd waar de keyword suggestion tool altijd onderdeel van uitmaakte. Gelukkig hebben we dus nog een schat aan trefwoorden history met al die bestaande analyses, maar je blijft weer nieuwe woorden krijgen die je wilt onderzoeken.

De belangrijkste nadelen van de keyword suggestion tool was de behoorlijke traagheid en de vervuiling van de resultaten door partijen die automatische zoekopdrachten op de zoekmachines uitvoerden. Deze automatische zoekopdrachten werden ook getoond in de keyword suggestion tool waardoor er ernstige vervuiling optrad.

De tools van Google werken in mijn ogen een stuk minder prettig. Je kunt wel zeer globale schattingen krijgen van traffic, maar zeer uitgebreide lijsten met woordcombinaties zoals met overture mis ik nog steeds. Ach, misschien is het wel anders, maar ook niet slecht. De gegevens van Google zijn echter wel betrouwbaarder.
5 Googley reacties!:

Een linkje was niet verkeerd geweest ;)

Roelof (link) - 28 September '07 - 10:32

Haha, ja, de laatste tijd heb ik het om de een of andere reden niet zo op linken, lol. Linkjes zijn op verzoek geplaatst! Gr. J.

Jeroen van de Wiel (link) - 28 September '07 - 10:35

Deze site: http://www.scriptkip.nl/keyword
Gebruikt de Overture tool maar is een stuk sneller bereikbaar en zijn dezelfde resultaten.

Linda - 28 September '07 - 14:38

Dank! Bleef deze ook werken toen Overture down was? Gemaakt met een API neem ik aan?

Jeroen van de Wiel (link) - 29 September '07 - 07:58

Geen idee want dat heb ik nog niet meegemaakt….

Linda - 01 Oktober '07 - 18:54


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->