Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Sep '07 - + 0 - 0 Google & Microsoft vechten om Facebook


 Google Microsoft vechten om Facebook Microsoft en Google zijn in een gevecht beland om Facebook. Beide partijen strijden om een aandeel van 5% in de vrienden en profielensite Facebook te krijgen om zo hun reclame diensten op het netwerk te kunnen laten draaien. Vooralsnog lijkt Microsoft voor te staan, maar Google is ook aan de tafel aangesloten.


Microsoft waardeert Facebook op 10 miljard dollar"Now the Wall Street Journal is reporting that Microsoft is talking to the social network about an equity stake and an investment that could value the start-up at $10 billion.

Citing “people familiar with the matter,” the Journal says the talks—said to have originated with Microsoft—could be for a stake as large as 5%; that would be roughly $300 million-500 million."

Aldus de Wall Street Journal.


Belang van Facebook voor GoogleBeide partijen zitten sterk te azen op Facebook. Met name voor Google zou het van essentieel belangrijk zijn om een dergelijke site aan haar netwerk toe te voegen. Google is in een harde strijd met Yahoo om met hun netwerk van sites het grootste bereik te hebben. Op dit moment staat Yahoo nog op de nummer 1 positie maar Google nadert snel. Wanneer Google Facebook (min of meer in het verlengde van Youtube) zou overnemen dan zou dit wel eens de ultieme nummer 1 positie op kunnen leveren wat van essentieel belang is voor zowel de adverteerders als de aandeelhouders.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->