Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Sep '07 - + 0 - 0 Google DoubleClick overname; Microsoft in de aanval!


Google DoubleClick overnameGoogle is dichtbij een overname van DoubleClick, een bedrijf gespecialiseerd in beeldadvertenties. Waar eerder sprake was van een overname door Microsoft, probeert het nu een overname door Google te voorkomen. Het heeft een PR-bureau ingeschakeld om dit te kunnen bewerkstelligen.


Afgelopen vrijdag heeft Google bij de Europese Unie om toestemming gevraagd voor de overname. Daarnaast hebben ze ook bij de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Australische mededingingsorganisatie om goedkeuring gevraagd. Op 27 september moet Google voor een onderzoekscommissie van de Senaat tekst en uitleg geven over de overname.

Microsoft, die lange tijd zelf een monopoliepositie mocht genieten met hun besturingssysteem Windows en hier misbruik van maakte, vreest nu dat Google te machtig zal worden met zijn advertentie-imperium en heeft bij de Amerikaanse overheid aangedrongen om nauwkeurig naar de deal te kijken in verband met een mogelijke monopoliepositie.

In maart dit jaar overwoog Microsoft om DoubleClick over te nemen voor 2 miljard dollar. In april werd bekend dat Google het bedrijf uiteindelijk kocht voor 3,1 miljard dollar. Microsoft voert nu dan ook in alle stilte een campagne om de overname dwars te zitten. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft ontdekt dat een PR-bureau is ingeschakeld door Microsoft om andere bedrijven te overtuigen verzet te tonen tegen de overname.
Volgens Microsoft zou Google uiteindelijk oneerlijk de online reclamemarkt overheersen indien Google DoubleClick inderdaad zou overnemen. Daarnaast zou ook de privacy van de internetter in het geding zijn.

Door gebruik te maken van cookies en gebruikerlogs, legt Google zoekgegevens en ander potentieel gevoelige informatie vast van gebruikers. Google zegt dat die informatie helpt hun zoekmachine te verbeteren om de gebruiker beter te begrijpen en meer relevante resultaten en advertenties te tonen naar aanleiding van een zoekopdracht. De zoekreus denkt ook de concurrentiestrijd op het gebied van online adverteren aan te kunnen wakkeren door de overname.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->