Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Sep '07 - + 0 - 0 Google in je broekzak met Gphone


Google GphoneEind 2006 was er al sprake dat Google een eigen mobiel uit zou gaan brengen. Google heeft toen geprekken gehad met de Orange. HTC zou al bezig zijn met de productie. Google in een notendop?


Het Taiwanees bedrijf, High Tech Computer Corporation, is fabrikant van Microsoft Windows CE draagbare apparaten. Dit bedrijf, welke ook de producent is van de succesvolle HTC Touch, zou bezig zijn met het produceren van de Gphone.

Een groot gerucht is dat Google bezig is een eigen operating system te ontwikkelen voor mobiele telefoons. Deze is op Linux gebaseerd.

De Gphone zal moeten draaien op een Linux kernel, die aangepast is voor de Gphone. Applicaties die op de telefoon moeten draaien, zouden in Java zijn geschreven volgens bronnen.
Over de webbrowser zijn nog twijfels. Geruchten gaan dat hij is geschreven in Java en qua concept gelijk is aan de webbrowser die de iPhone bevat. Een ander gerucht is dat de Google de WebKit-enigine, waar Safari op draait, aan het optimaliseren is om hem sneller te kunnen maken.

Op het mobieltje kun je Google applicaties verwachten als Gmail, Calendar, Talk en Docs. Voor Google Maps wordt een speciale versie gemaakt.
Dit laatste is erg handig. Wanneer je als toerist in een grote stad bent, kun je via Google Maps op je Gphone direct zien waar de restaurants, bioscopen of busstations zitten.

Natuurlijk kun je verwachten dat je reclame op de Gphone krijgt. Google is van mening dat mobiel bellen gratis zou moeten zijn omdat die reclames de kosten zullen dekken.

Kunnen we onze Gphone in 2008 ophalen, of zal het voornamelijk bij geruchten blijven zoals de Gbrowser? In 2005 hoorden we veel over een browser die Google zou ontwikkelen, in log-files van websites zou bezoeken met deze browser dan ook al vastgelegd zijn. Voorlopig heeft Google op webbrowsergebied hun focus gelegd op FireFox.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->