Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Sep '07 - + 0 - 0 Google Presentations gaat concurrentie aan met Microsoft Powerpoint


Google DocsSinds vandaag heeft Google een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan 'Google Docs and Spreadsheets' welke al in april 2007 werd aangekondigd: Google Presentations, welke ook in het Nederlands beschikbaar is.


Google Presentations vs Microsoft's Powerpoint

Google Inc's Chief Executive Officer Eric Schmidt gaf op de Web 2.0 Expo conferentie aan dat het niet de intentie heeft met Powerpoint te concurreren:
"Het heeft niet alle functionaliteiten noch is het de bedoeling alle functionaliteiten te hebben die Microsoft Office heeft".

Google's presentatieprogramma bevat inderdaad niet de functioneliteiten die Powerpoint biedt. Je kunt geen animaties, geluiden of video's invoegen. Afbeeldingen en teksten kunnen beperkt bewerkt of gemanipuleerd worden. Ook exporteren naar een .ppt-bestand is niet mogelijk.
Wel is het mogelijk om die bestandstypen te importeren. Exporteren gaat naar een zip-bestand welke HTML-bestanden bevat.

Online presenteren

Google Presentations werkt volledig via internet, in tegenstelling tot PowerPoint. Het grote voordeel is dus dat je het kunt delen met anderen, er kan samen gewerkt worden aan een presentatie, zoals ook al voor Google Docs and Spreadsheets gelde. Daarnaast kun je via internet een presentatie geven, er zal zich dan een chatvenster aan de rechterkant openen waarna je door de slides kunt lopen.

De praktijk

Powerpoint biedt op het moment dus meer, maar onder anderen voor mij als student zijnde, biedt Google's nieuwe online presentatieprogramma perspectieven. Vaak moet er een presentatie gegeven en dus gemaakt worden, waarbij het laatste niet een van mijn favoriete taken is. Behalve dat ik in Powerpoint door de bomen het bos niet meer zie door de aanwezige functies en opties, zitten we vaak met meer dan twee man rond een laptop om een presentatie te maken, waarna we besluiten ieder thuis een paar slides voor zijn rekening te nemen. Deze worden vervolgens naar elkaar gemaild om in elkaar te kunnen zetten, waarna het nog eens herzien moet worden.

Voor mij is dit dus een welkomstige toevoeging waar ook ik stiekem op heb zitten wachten. Google Presentations biedt gewoonweg wat ik nodig heb om een presentatie te maken en het maken van een presentatie zal vele malen efficiŽnter gaan.
Al 1 Googley reactie:

Handig inderdaad, beperking is dat je een internetverbinding moet hebben als er aan wilt werken, maar op de meeste scholen of universiteiten is dat geen probleem, afhankelijk van het type laptop dat je hebt.

Kanttekening is echter dat bestanden op hun server worden geplaatst, nu maak ik me over de up- of downtime geen zorgen, maar hoe zit het met de privacy.. niet iedereen zit daar natuurlijk op te wachten.

Wim - 20 September '07 - 11:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->