Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Sep '07 - + 0 - 0 Verbetering Google Earth beelden met behulp van een nieuwe satelliet


Een nieuwe satelliet, WorldView I genaamd, zal op dinsdag worden gelanceerd om onder meer Google van scherpere beelden te voorzien voor de dienst Google Earth. Samen met de bestaande satelliet Quickbird van het bedrijf DigitalGlobe, zal WorldView 600.000 vierkante kilometer van high-resolution beeldmateriaal kunnen verzamelen in een dag, waar de huidige satelliet een week over doet.


DigitalGlobe

DitigalGlobe is het bedrijf dat de satelliet gaat lanceren. Jill Smith, een woordvoerder van het bedrijf, zei dat een nieuwe high-resolution satelliet de nauwkeurigheid van de beelden zal opvoeren en het archief zal vergroten. Het archief van DigitalGlobe is overigens reeds het grootste commerciŽle archief van de wereld van satellietbeelden. Het bevat meer dan 300 miljoen vierkante kilometer aan satelliet- en luchtbeelden.

WorldView I Specs

DigitalGlobe bouwde de satelliet WorldView I voor een deel met 500 miljoen dollar in financiering van het NGA (dienst die foto's in kaart brengt) van het Pentagon, maar het kan de beelden verkopen zolang hun resolutie niet scherper is dan een halve meter.
Smith zei dat WorldView I voor veel snellere inzameling van beelden zou moeten zorgen en sneller aan het archief van het bedrijf toe zou moeten voegen. De nieuwe satelliet zal ook veel nauwkeurigere gegevens opleveren, inclusief de mogelijkheid om voorwerpen tot op 3 tot 7,5 vast te leggen. De beelden zullen op een resolutie van 50 centimeter gemaakt worden.

De lancering vanaf de luchtmachtbasis Vandenberg in CaliforniŽ is live te volgen op Boeing.com.
Al 1 Googley reactie:

Stuyvenberg 35 1150 Sint Pieters Woluwe

De Man () - 24 November '07 - 14:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->