Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Sep '07 - + 0 - 0 Google Maps in strijd met Canadese privacy wetgeving?


Wildplassers, zonnende mensen, huisdieren, inbrekers, het was allemaal al te zien via Google Maps Street View dienst, welke als uitbreiding op de Maps-applicatie in mei 2007 geļntroduceerd werd. Google wil nu met Street View naar Canada om daar Canadese straatbeelden te publiceren in hun dienst. De vraag is echter of dit niet in strijd is met de Canadese privacywetgeving...


Street View naar Canada

In inmiddels negen grote steden in de VS, waaronder New York, San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas en Miami, kan al dermate ingezoomd worden dat personen herkenbaar worden. Dit zijn natuurlijk beelden die je in elk ander geval ook zou zien wanneer je over straat loopt en om je heen zou kijken.
Google wil nu de overstap maken naar andere landen, met name Canada staat hoog op de lijst aangezien Google voor de straatniveau foto's samen werkt met het Canadese bedrijf Immersive Media om deze te produceren. Dit bedrijf heeft op zijn website gemeld dat het al aan ruim 25.000 kilometer aan beelden heeft van Noord Amerika, gemaakt met hoge resolutiecamera's. Enkele grote Canadese steden zouden al gefotografeerd zijn en enkele Europese trekpleisters liggen in het verschiet.

Privacywet

Volgens de Canadese privacywet uit 2004 moeten mensen toestemming vragen wanneer ze persoonlijke informatie prijs willen geven. Google zou dan ook in overtreding zijn indien ze Canadese straatbeelden in Google Street View introduceert.
Jennifer Stoddart, de Canadese Privacy Commissaris, heeft dan ook eind augustus in een brief aan Google laten weten bezorgd te zijn dat de Street View applicatie niet zal voldoen aan de federale privacy wetgeving. Google liet echter weten zich te allen tijde te houden aan de wetten die in een land gelden. Of ze de stap naar Canada uiteindelijk zetten, is nog onduidelijk...
Al 1 Googley reactie:

Check out this list of the “alleged” Google Street View privacy invasions already discovered in the US:

http://streetviewgallery.corank.com

There is even a Google Street View capture of a woman going in for an HIV test!

Mapper () (link) - 14 September '07 - 16:28


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->