Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Sep '07 - + 0 - 0 Google Lunar X Prize: Wedstrijd naar de maan!


Google Moon wedstrijdOnlangs berichtten we dat Google met GoogleEarth de ruimte in gaat. Zij doen er nu een schep bovenop door in een wedstrijd particuliere bedrijven een robot op de maan te laten landen om uiteindelijk 20 miljoen dollar (bijna 14,5 miljoen euro) op te kunnen strijken. Het doel is goedkopere manieren te stimuleren om de ruimte te verkennen. Aan de uitgeschreven wedstrijd zijn echter enkele criteria en uit te voeren taken aan verbonden.


Criteria's

Voor de door Google uitgeschreven wedstrijd geldt dat je tot 31 december 2012 de tijd hebt. Verder moet de te bouwen robot 500 meter afleggen en het moet foto's en video's maken om uiteindelijk naar de aarde te versturen.

Prijzenpot

De prijzenpot is 30 miljoen dollar. Twintig miljoen dollar is voor diegene die als eerste een voertuig maakt die automatisch kan bewegen en ook gegevens kan verzenden. Indien je een apparaat hebt gemaakt dat zich niet voortbeweegt maar wel gegevens kan verzenden, kun je 5 miljoen dollar verwachten.
Vijf miljoen dollar bonusgeld wordt uitgeloofd voor het voertuig dat water of ijs ontdekt en die meer dan 5 kilometer af kan leggen of achtergelaten ruimtevaartuigen van vorige missies fotografeert.

X-Prize Foundation

Google laat de wedstrijd door X-Prize Foundation organiseren. Een foundation die prijzen maakt en beheert die innovatoren ertoe aan moeten zetten grote uitdagingen op te lossen waarmee de wereld vandaag de dag te maken heeft. Het doel van de Google Lunar X Prize is gelijkwaardig aan dat van Ansari X Prize, namelijk om een nieuwe generatie van privé investering in ruimteexploratie en technologie te inspireren.

Wie doet er mee?

Indien je overweegt mee te doen, mag je Paul Allen, mede oprichter van Microsoft, waarschijnlijk naast je scharen als concurrent. Ook de Britse zakenman en oprichter van de Virgin Group, Sir Richard Charles Nicholas Branson, heeft interesse getoond in de wedstrijd.
Al 1 Googley reactie:

Moet je ook de raket maken? :D Ik denk het niet, maar ja anders zouden alle computer fabrikanten misschien meedoen. En trouwens moet je de printplaten ook zelf maken?

xxx () - 14 September '07 - 19:03


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->