Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '07 - + 0 - 0 Nieuwe talen Google Language tools: van Afrikaans tot Zulu!


Wat veel mensen niet weten is dat Google inmiddels in gigantisch veel talen beschikbaar is. Er zijn maar liefst 170 talen die reeds helemaal of voor een groot gedeelte worden ondersteund. Van Afrikaans tot Zulu en nu nog een aantal meer!


Onlangs is Google uitgebreid met de talen Navajo, Filipino, een aantal Russische talen (Avaric, Chechen, Chuvash, Komi), en een groot aantal Afrikaanse talen (Akan, Bambara, Gikuyu, Kongo, Ndebele, Ndongo, Nyanja, Venda).

Deze talen worden toegevoegd vanuit het Google Language Program. Met dit programma kunnen mensen zelf een nieuwe taal toevoegen en alle pagina's van Google op vrijwilligersbasis vertalen. Enkele jaren geleden heb ik hier ook nog aan meegedaan om Google Nederlands te vertalen en dat was op zich een leuke ervaring.

Met name toen Google nog niet beursgenoteerd was en het niet bekend stond als "moneymaker" was het populair om aan dit soort dingen mee te doen. Daar zijn onder andere Google in het "frysk" uitgekomen. Naar verluid zijn er ook ooit pogingen gedaan om een Google Haagenees te maken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->