Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '07 - + 0 - 0 Google video advertenties in gesponsorde zoekresultaten?


Zijn video advertenties binnen de Google zoekresultaten in de toekomst een feit? In elk geval gaat Google er mee experimenteren, zo liet Google's "Business Product Manager for Ads Quality" Nicholas Fox afgelopen week weten op de CitiGroup's Technology Summit te New York.


Fox haalt als voorbeeld de lokale slager aan om het nut van een videoadvertentie te weerleggen: "Een 10-woordige tekstadvertentie die de zaken van de betreffende slager uitlegt, zal de gebruiker waarschijnlijk er niet toe verleiden om op de advertentie te klikken. Maar als je een video hebt van de slager waarin hij zijn zaken uitlegt en al zijn verse vlees toont... daaruit zal de gebruiker veel meer informatie kunnen winnen, en de adverteerder heeft er bovendien ook meer baat bij."

Maar wat als je vegetariŽr bent of gewoonweg niet de beschikking hebt over een snelle internetverbinding? Dan zit je niet te wachten op videoadvertenties die zichzelf af gaan spelen en je bandbreedte opslurpt voor de hele maand. Vele Google-gebruikers claimen over te zullen stappen naar zoekmachine-concurrenten indien ze te opvallend, irriterend of lawaaierig zullen zijn.

Fox geeft dan ook op voorhand aan voorzichtig te werk te zullen gaan, omdat ze zich er van bewust zijn dat videoadvertenties risico's met zich meebrengen:
"We willen geen dingen weergeven die opzichtig of flitsend zijn, of andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat gebruikers immuun raken voor advertenties."

Fox verwacht in elk geval meer te zullen brainstormen en experimenteren omtrent dit onderwerp. We kunnen een situatie verwachten waarin ze uiterst voorzichtig van zich zullen laten horen. Zal dit betekenen dat we in de toekomst niet met flashadvertentie-blockers hoeven te surfen?
Al 1 Googley reactie:

Marissa Mayer van Google heeft de filosofie dat de ads moeten matchen met de search results. Met Google Universal Search verschijnen er afbeeldingen en video’s in de search results, dus op termijn ook dergelijke ads.

Google zal dit echter, net als Universal Search, heel voorzichtig uitrollen. Google zal pas een afbeelding of video tonen (zowel organisch als betaald) als Google zeker weet dat je voor een bepaalde zoekopdracht een afbeelding of video wilt zien.

Zie ook:
http://searchengineland.com/070516-19494..
http://www.edwords.nl/2007/05/16/google-..

Eduard Blacquière () (link) - 10 September '07 - 14:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->