Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Aug '07 - + 0 - 0 Nieuw: Google Space? Google Sky? Ga met Google Earth de ruimte in!


Google Earth is uitgebreid en gaat vanaf nu de ruimte in! Met Google Space, officieel Google Sky genoemd, kun je onder andere beelden uit de jaren 60 van de eerste ruimtevluchten bekijken. De ruimtevaartorganisaties NASA en ESA leveren de beelden.


Met Google Sky kun je maar liefst 100 miljoen sterren en 200 miljoen melkwegstelsels verkennen. De volgende 7 niveaus worden geboden om de ruimte verkennen:

1. Sterrenbeelden
2. Amateurastronomie
3. Het mooiste van Hubble
4. De maan
5. De planeten
6. Handleiding voor sterrenstelsels
7. Het leven van een ster

De beelden van het heelal zijn vanaf de aarde gemaakt. De kwaliteit is plus minus 50 meter per pixel. Interessante objecten zijn tot dertig keer scherper. Daarnaast zijn ook 129 beelden van hoge resolutie toegevoegd. Ze zijn vanuit de ruimte gemaakt door de Hubble Space Telescope van de NASA/ESA, die zich in een baan om de aarde bevindt.

Google Sky van groot belang voor onderzoek"De nieuwe toepassing kan bijzonder interessant zijn voor onderwijsinstellingen en kan ook worden gebruikt door sterrenkundigen", aldus Sindney Mock, marketing manager van Google Benelux. "Zo kan er bijvoorbeeld een hele nieuwe 'laag' worden toegevoegd die kan dienen als lesmateriaal."

Astronoom Jos de Bruijne van de ESA, die bij de presentatie aanwezig was, zei dat wetenschappers door Google Sky sneller informatie zullen kunnen uitwisselen. "Daarnaast kunnen gebruikers ook nuttige informatie leveren voor de wetenschap. Het is niet uigesloten dat er nieuwe dingen worden ontdekt."
Google MarsEerder bood Google al de mogelijkheid om Mars van dichter bij te bekijken. Met Google Mars kun je met een gewone browser door kaarten en foto's van Mars bladeren. De interface doet denken aan Google Earth, maar staat er toch los van.


De Google Sky zoeker wordt doorverwezen naar Google EarthGoogle is zelf blijkbaar nog niet zo ver om de nieuwe dienst vindbaar te maken in haar eigen zoekmachine. Wie nu zoekt naar Google Sky wordt nog gevraagd of hij misschien op zoek is naar Google Earth... Ook vind ik zelf de naam Google Sky niet zo heel catchy, maar Google Space zal misschien wel bijten met een toekomstige dienst genaam "Google Spaces"
9 Googley reacties!:

nog niet

Ed () (link) - 26 Augustus '07 - 22:11

oke bedankt

piep () - 29 Augustus '07 - 23:53

bedankt

piep () (link) - 30 Augustus '07 - 00:05

ik wil dit instaleren

maaike () - 01 April '09 - 19:51

oke dan mag wel eens tijd woorden

mitch () - 21 September '09 - 08:40

STOM ZEG WAT EEN STOMME UITVINDING

stom () - 04 Oktober '09 - 15:03

Fantastisch wat er wordt geboden door Google Earth en Google Space!! Ik geniet er elke dag van. Een mens is nooit te oud om te leren C.G 8-1935!!!

c.groenendaal () - 18 Juli '10 - 21:02

ik vindt het heel leuk om in de ruimte

oussama () - 21 Januari '12 - 13:26

Wat stom dat er een pratend stuk excrement bestaat dat dit stom vind. Ach helaas is 80% van de mensen slechts geschikt om te sterven. Ik wou alleen dat ze konden verdwijnen zonder de aarde als een aangmevreten hamburger achter te laten… But i can dream can’t I

boel scheit () - 12 Mei '12 - 04:46


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->