Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Jul '07 - + 0 - 0 Quatorze Juillet & Bastille Day 2007 Google Frankrijk Logo


Niet te bekijken vanuit Nederland, maar wel op Jeroen.com: het nieuwe Franse Google logo ter ere van Quatorze Juillet! Alleen in Frankrijk te zien!


Andere speciale logo's voor Quatorze Juillet in Frankrijk:


Google heeft inmiddels een lange traditie van speciale logo's ter ere van Bastille Day ofwel Quatorze Juillet. Al in 2001, drie jaar na de lancering van Google was er het eerste speciale logo. En ik moet zeggen dat het logo van dit jaar misschien wel een van de mooiste is. Oordeelt u zelf:

14 juli 2007:14 juli 2006:2005:2004:
2003:
2002:2001:
Andere speciale logo's voor Google Frankrijk


Er is inmiddels een hele traditie van Google logo's speciaal voor Frankrijk. Niet alleen ter ere van Quatorze Juillet, maar ook de dag van de Francophonie en beroemde fransen zoals Monet en Gaston Julia. De laatste is mijn persoonlijke favoriet van alle speciale Google logo's.

Journée internationale de la Francophonie - 20 maart 2004


Jaarlijks wordt er op 20 maart een speciale dag gehouden ter ere van de "Journée internationale de la Francophonie".Logo's voor beroemde Fransen:

Google logo Monet


Google maakt eens in de zoveel tijd speciale logo's voor beroemde kunstenaars. Zo waren er al logo's voor Vincent van Gogh, Escher, Mondriaan, Joan Miro, Michelangelo, Picasso en dus ook voor fransman Monet. In het logo werd de impressionistische sfeer van zijn werk zeer mooi verwerkt.Het logo voor Monet werd op 14 november 2001 geplaatst.

Gaston Julia: Julia Fractals google logo


Met absolute stip mijn favoriete Google logo: Julia Fractals

Julia Fractals google logo

Gaston Julia was een Franse soldaat die ernstig gewond raakte in de Eerste Wereldoorlog. Hij had als taak Frankrijk te verdedigen tegen een Duitse aanval die zou komen ter ere van de verjaardag van Wilhelm II (Wilhelm II was de opperbevelhebber in Duitsland). Dit had als gevolg dat hij vele ziekenhuizen voor operaties moest bezoeken zodat hij toch weer een beetje normaal met zijn leven verder kon gaan. Veel plaatjes die je ziet van Julia zijn gemaakt sinds hij een beroemd wiskundige werd. Echter hij had toen al zijn neus verloren. Daarom zie je hem altijd afgebeeld met een neuskapje dat hij na al zijn operaties moest dragen.

De periode waarin hij middels pijnlijke operaties weer werd opgelapt, deed hij zijn wiskundige onderzoekingen. In 1918 legde hij het resultaat neer in een beroemd artikel in het Journal de Math over 'iteratieve toepassing van rationale functies', Mémoire sur l'itération des fonctions rationnelles.
In dit artikel werd de beroemde Julia-verzameling beschreven in termen van operaties met complexe getallen. Het artikel ging over de iteratie (herhaalde opeenvolgende toepassing) van rationale functies van complexe getallen.

Julia legde hiermee ook de grondslag voor de theorie van de fractalen. Hij kreeg voor zijn artikel de Grand Prix de l'Académie des Sciences. Dit is één van meest prestigieuze Franse literatuurprijzen. Hij werd professor aan de Ecole Polytechnique in Parijs.

Er werden in 1925 nog wel wat lezingen georganiseerd rond het werk van Julia, maar algauw kwam zijn werk in de vergetelheid. Pas toen Benoît Mandelbrot in 1970 erin slaagde om er bijzonder fraaie fractalen mee te maken, die dan ook Julia-fractalen heten, kreeg hij pas echt de eer waarvoor hij had gewerkt. Later werd hij professor aan de Ecole Polytechnique in Parijs.

Het zeer speciale Google Julia Fractals logo werd op 3 februari 2004 geplaatst.


Zie ook:

> Google Frankrijk
> Frankrijk Startpagina

> Google humor startpagina
> Google Weblog: Google logo's
Al 1 Googley reactie:

GGG

ROOS () - 26 Juli '07 - 11:16


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->