Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jul '07 - + 0 - 0 Google daalt sterk in Nielsen Netratings: Pageviews contra minuten verblijf op een site


Google is in de ranking van Nielsen Netratings dramatisch gedaald. De sterke daling is ten gunste van AOL (nu nieuw op de nummer 1 positie) en wordt veroorzaakt door een nieuwe meetmethode waarbij niet alleen meer wordt gekeken naar het aantal pageviews maar meer naar de totale verblijfsduur van alle bezoekers op een site. En daar scoort Google beduidend minder goed mee.


De top 5 online merken in mei waren:

1. AOL Media Network (25 miljard minuten),
2. Yahoo (19.6 miljard minuten)
3. MSN/Windows Live (10.6 miljard minuten)
4. Fox Interactive Media (7.8 miljard minuten)
5. Google (7.4 miljard minuten)

De reden voor Nielsen om de meetmethode aan te passen is dat steeds meer sites "Ajax" als programmeertaal gebruiken. Een van de kenmerken van Ajax is dat alle content in slechts een pagina binnengeladen worden met als gevolg dat het aantal pageviews van sites dramatisch daalt. Onder andere Google Gmail en Google Talk maken gebruik van Ajax. Daarnaast kunnen mensen door de sterke stijging van het gebruik van video bijvoorbeeld 20 minuten op een enkele pagina van Youtube doorbrengen.

AOL, Yahoo en MSN profiteren ook van de nieuwe meetmethode doordat tijd die in hun populaire messengers wordt doorgebracht nu ook meegerekend worden. Wanneer alleen naar pageviews zou worden gekeken dan zou AOL bijvoorbeeld slechts op een zesde positie uitkomen.

Google komt er slechter uit doordat Google juist optimaliseert op snelheid en zich focust op het doorsturen van bezoekers naar andere sites. Wanneer je kijkt naar het unieke bereik van sites dan scoort Google nog steeds de nummer 1 positie met 110 miljoen gebruikers volgens Nielsen Netratings.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->