Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Jul '07 - + 0 - 0 Google Gmail ist verbotenGoogle's officieuze motto "Don't be Evil komt steeds meer op losse schroeven naarmate het groeit. De aanbevelingen om adwords te gebruiken om Michael Moore en de Dalai Lama daargelaten heeft het bedrijf een slepende zaak met de Duitse eigenaar van g-mail lopen. Hoewel dit bedrijf al sinds 2000 op de markt te vinden is, vindt google dat zij er meer recht op hebben. Vandaag is gebleken dat het Duitse gerechtshof die mening niet deelt. Google mag nu de term gmail niet meer in Duitsland gebruiken.
Daniel Giersch is de 33-jarige eigenaar van het in 2000 gestarte g-mail. Dit bedrijf verzorgt zowel papieren als electronische post. Hij kocht deze naam vier jaar voor Google het ging gebruiken. Nadat Google Gmail ging scannen om gerichte advertentie-ruimte te creeeren kreeg Giersch regelmatig te maken met problemen rondom de verwarring. Google bood hem 250.000 euro om het merk over te nemen. Daniel Giersch bedankte. Giersch liet het hier niet bij zitten en klaagde Google aan in Duitsland, waarop Google reageerde met rechtszaken in Spanje, Zwitserland en Portugal. Vandaag heeft Giersch in Duitsland een legendarische overwinning in de rechtszaak tegen Googliath gewonnen. Google gebruikt in Duitsland de naam Googlemail.

Het hooggerechtshof van Hanse heeft geen beroep op het federaal gerechtshof toegelaten. Google heeft aangegeven in de diverse landen te zullen blijven aanvechten tot Giersch zijn aanspraak op G-mail opgeeft . In Zwitserland heeft een gerechtshof Google's zaak ongegrond verklaard waardoor Giersch daar ook een mogelijkheid heeft om daar Google te stoppen in het gebruik van de naam. Voorlopig kunnen zij beiden de naam gebruiken.

Giersch wil de naam niet verkopen omdat hij zijn product van betere kwaliteit vind dan dat van Google, hij gelooft in het succes van zijn hybride mail-systeem wat in tegenstelling tot Googlemail wel de privacy van zijn clientele waarborgt.

Bronnen:

> The Inquirer: Google loses German Gmail
> Slashdot: Google Loses Gmail Trademark Case
> Pressesc: Google loses "Gmail" trademark case
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->