Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Jul '07 - + 0 - 0 Google koopt web-based telefoon service GrandCentral


Google heeft gisteren bekend gemaakt dat het de web-based telefoonservice GrandCentral Communications heeft overgenomen. Het is niet bekend hoeveel Google voor deze aankoop heeft neergeteld.


Functies

Met de services van GrandCentral kunnen gebruikers één enkel telefoonnummer gebruiken voor al hun verschillende telefoons. Dus 1 telefoonnummer voor alle telefoontjes naar de werktelefoon, thuistelefoon, mobiele telefoon en VOIP. Daarnaast kunnen gebruikers een voicemailbox, toegankelijk via het internet, gebruiken voor alle voicemail berichten. Gebruikers hoeven enkel alle telefoons te registreren en de dienst is direct online toegankelijk. GrandCentral is opgericht in 2005 door Craig Walker en Vincent Paquet. Eerder in 2005 is een ander bedrijf van hun hand, Dialpad Communications, al overgenomen door Yahoo.

Concurrentie met eBay

Volgens kenners is deze aankoop gericht om Google’s concurrentiepositie met eBay te versterken. Google en eBay zijn de laatste jaren hevig aan het concurreren in de online betaalsystemen, veilingen en online advertenties. Deze overname zou ook gericht zijn tegen het succes van eBays internetbeldienst Skype.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->