Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Jun '07 - + 0 - 0 Google stimuleert de ontwikkeling van gadgets


Google heeft vandaag bekend gemaakt dat het een nieuw product lanceert: Google Gadget Ventures. Met deze pilot kunnen zowel bedrijven als individuen zelf gadgets ontwikkelen en hier in samenwerking met Google een eigen Gadget onderneming mee opstarten. De dienst Google Gadgets is ongeveer een jaar geleden opgericht en wordt steeds populairder.


Verdiensten

Doordat gadget ontwikkelaars het aan financiŽn en aan de tijd ontbreekt om goede gadgets te ontwikkelen gaat Google deze personen steunen met financiŽle beurzen. Gadget ontwikkelaars die al succesvolle gadgets op hun naam hebben staan (met tenminste 250.000 pageviews per week) kunnen rekenen op een beurs van $ 5.000,-. Voor zeer talentvolle ontwikkelaars van succesvolle Gadgets biedt Google een investering van $ 100.000,- aan, waarmee de ontwikkelaar een eigen onderneming voor de Gadget kan starten. Google wordt uiteraard mede-eigenaar van deze nieuwe onderneming.

Verwachtingen

Google zelf heeft de verwachting uitgesproken tussen de 20 en 40 beurzen per jaar uit te geven en tussen de 2 en 5 gadget ondernemingen op te starten. Googleís doelstelling hiermee is niet alleen het verdienen aan populaire Gadgets maar ook het stimuleren van de ontwikkeling van software en het internet in het algemeen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->