Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Jun '07 - + 0 - 0 Google wil draadloze netwerken


In Amerikaanse media zijn berichten verschenen over dat Google en enkele partners bezig zijn met een lobby actie om regelgeving omtrent draadloze breedbandnetwerken te versoepelen. Doordat het Amerikaanse congres heeft besloten om te switchen naar digitale televisie broadcasts wordt een groot deel van de TV broadcast band mogelijk geveild.


Draadloze netwerk bedrijven zijn zeer geïnteresseerd om hierop te bieden omdat deze netwerksignalen sterker zijn en makkelijker door obstakels penetreren. Ideale eigenschappen dus om een draadloos internetsignaal over uit te zenden. Het senaat is echter nog aan het discussiëren over de mogelijkheid om belastingen te innen van bedrijven die licenties winnen met de veiling.

Tegenstanders

Daarnaast zijn er enkele internet lobby groepen die tegen de veiling van de netwerken zijn. Volgends deze groepen zal het netwerk dan worden opgekocht door de hoogste bieder, waarschijnlijk telefoon en kabelbedrijven. Zij zullen hun huidige activiteiten echter beschermen wat slecht is voor de ontwikkeling van nieuwe concurrentie en innovaties zoals dit draadloos netwerk.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->