Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Jun '07 - + 0 - 0 Gelijkwaardige pagina's in Google? 498.000 gekopieerde resultaten!


Zinloos surfen in Google is vanaf nu echt overbodig. Je krijgt namelijk toch alleen maar liefst 498.000 gelijkwaardige pagina's wanneer je zoekt naar "Gelijkwaardige pagina's" in Google!?


Ah ja, hoe kom ik hier nu op!? Eeeuhm, omdat iemand op Jeroen.com binnen kwam op "Gelijkwaardige pagina's". Blijkbaar is die pagina op Jeroen.com evenals dit artikel gewoon helemaal zinloos. ;) En waarom schrijf ik hier over? Vroeger was een Weblog toch een plaats waar je alles logde wat je tegen kwam op het Web? Puur oud sentiment dus.

Google resultaten pagina's massaal gekopieerd


Ok, en dat nu wel het zinvolle: deze zoekopdracht toont aan dat er misschien wel maar liefst 498.000 pagina's in Google staan waarin een kopie van een Google resultaten pagina is geplaatst! Wereldwijd zouden dit er maar liefst 1,230,000 pagina's zijn, wanneer je zoekt naar Cached "Similar pages". Dit geeft dus aan dat mensen in ieder geval graag Google resultaten pagina's kopieeren.

Screenshot Google: Cached "Similar pages"

Google's uitleg van deze "Gelijkwaardige pagina's" zoekfunctie:


    Vergelijkbare pagina's

    Als u op de link "Gelijkwaardige Pagina's" klikt, zoekt Google automatisch naar websites die gerelateerd zijn aan de betreffende site.

    De link "Gelijkaardige pagina's" kan op veel manieren gebruikt worden. Als je tevreden bent over de inhoud van een bepaalde site, maar graag meer had geweten, dan kan deze link sites vinden die een gelijkaardige inhoud hebben die je misschien nog niet kent. Als je op zoek bent naar productinformatie, dan kan "Gelijkaardige Pagina's" informatie van concurrenten voor je vinden, zodat je kunt vergelijken. Als je graag een bepaald onderwerp wilt onderzoeken, kan de link je helpen zeer snel een groot aantal bronnen te vinden, zonder dat je tijd hoeft te verliezen om te bedenken welke sleutelwoorden je naar die sites zouden kunnen leiden.

    Google vindt gelijkwaardige pagina's voor vele miljoenen websites. Echter, hoe gespecialiseerder een site is, hoe minder resultaten we voor je kunnen vinden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat Google geen gerelateerde pagina's kan vinden voor je persoonlijke homepage, als die niet genoeg informatie heeft om te vergelijken met andere pagina's. Ook kan het voorkomen dat als bedrijven meerdere URL's gebruiken voor hun websites (zoals google.com en www.google.com) er minder informatie over de ene URL is, maar meer over de andere. Over het algemeen werkt "Gelijkwaardige pagina's" echter voor het grootste gedeelte van de websites.

Ok, ze noemen deze functie in de uitleg zelf dus "Vergelijkbare pagina's" in plaats van "Gelijkwaardige pagina's". Dit is een extra poging om verwarring te creeren? Hmmmm... Niet handig...

Meer hier over lezen:

> Google: Cached "Similar pages"
> Google: Gelijkwaardige pagina's
> Google zoektips
> Google Help : Search Features
> Google Help : Google's speciale mogelijkheden

Jeroen.com:

> Google.com toont gerelateerde zoekopdrachten
Al 1 Googley reactie:

Hoe meesterlijk, dit laat ook weer zien hoe Google in onze maatschappij is ingebakken

Filmtopdotnl () (link) - 23 Juni '07 - 13:50


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->