Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Jun '07 - + 0 - 0 Google neemt Peakstream over


De overnamehonger van Google lijkt nog steeds niet gestild na het overkopen van softwareontwikkelaar Peakstream. Dit is alweer Googleís 10e overname in het boekjaar 2007, waarmee de zoekmachinegigant het boekjaar 2006 met 9 overnames nu al heeft overtroffen.


Reden overname


De overname van Google lijkt logisch omdat Google met Peakstream de duizenden servers die zij in bezit heeft efficiŽnter kan laten functioneren. Met Peakstreams software applicatie kan Google de krachten van haar multi-core en parallele processoren bundelen en haar servers hierdoor veel krachtiger maken. Opvallend is de verklaring van een Google woordvoerder gisteren dat de producten van Peakstream niet langer op de markt beschikbaar zullen zijn. Google is dus van plan om de technology voor zichzelf te houden.

De vraag is: wat wordt Google's volgende overname?


meer links:

> Google's overnamehistorie
> Google neemt Feedburner over
> Kartelonderzoek Google
> Peakstream (via Archive.org, de site is momenteel uit de lucht)
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->