Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Jun '07 - + 0 - 0 Upgrading aandelen Google tot "kopen" (ABN Amro) - nieuw record koers


Het Google aandeel heeft vandaag een nieuw record gevestigd. Daarnaast heeft de ABN AMRO het aandeel geupgrade tot "kopen". Google heeft in het afgelopen jaar haar marktaandeel onder de zoekmachines nog verder verhoogd. Dit ondanks flinke investeringen die concurrenten als Yahoo en Microsoft in hun eigen zoekmachines hebben gedaan. Daarbij is het marktaandeel van MSN ondanks vele honderden miljoenen euro's aan investeringen gedaald tot onder de kritische 10%.


Vergeleken met een jaar geleden nam het marktaandeel van Google met nog eens 5% toe tot inmiddels 55,2%. Yahoo wist haar marktaandeel stabiel te houden op 22%, maar Microsoft zag, evenals de kleinere concurrenten, haar marktaandeel dalen tot 9%. Dit is een zeer pijnlijk gegevens aangezien Microsoft hiermee haar dubbele cijfers kwijt is. De 10% grens is voor microsoft cruciaal om te verdedigen. Daarmee lijkt het bijna de enige optie dat Microsoft Yahoo overneemt om de race met Google overeind te houden.Het absolute marktleiderschap van Google biedt in de ogen van ABN Amro goede groeiperspectieven voor de toekomst. De analisten van de ABN Amro bank verwachten dat de markt voor internetadvertenties de komende jaren verder zal toenemen. De rating voor het aandeel wordt verhoogd tot 'kopen', waarbij het aandeel op de lijst met favorieten wordt geplaatst.

Overigens zit het aandeel inmiddels boven de 500 dollar grens. Vandaag werd zelfs een nieuw record in de waarde van het aandeel behaald van $520.78. Analysten verwachten een koersstijging rond $575-$580. De introductieprijs was in 2004 rond de 200 dollar.

Bron: Cash.be
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->