Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Jun '07 - + 0 - 0 Internet Webby Awards 2007: David Bowie & Ebay & BBC news


Afgelopen nacht zijn in de VS de Webby awards, de oscars voor het internet, uitgereikt. De BBC kreeg maar liefst 3 Webbies voor "Best News Website", "Best Radio Website" en "People's Choice Award for online news". De laatste was voor maar liefst de derde keer op rij. Daarnaast vielen er maar liefst twee Nederlanders in de prijzen!


Nederlandse winnaars Webby Awads


De eerste Nederlandse prijs was voor het bureau Achtung voor de SIRE-campagne over kindermishandeling “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Twee maanden lang werkten 10 mensen onbetaald aan de site.

“Het is met name moeilijk om het niet op een clichématige manier te vertalen, door bijvoorbeeld kinderen met tranen te laten zijn”, aldus Melvin ten Dam, die de prijs in New York ging ophalen.

En dus krijgt de internetter schrijnende cijfers over het probleem te lezen, vormgegeven met poëtische beelden, zoals de slijtende teddybeer die verwaarlozing symboliseert.

Daarnaast kreeg Euro RSCG de publieksprijs in de categorie "Interactieve Marketing" voor een Volvo campagne. De campagne, genaamd The Hunt, was een wereldwijde speurtocht over het internet, op zoek naar een begraven schat: een Volvo.

2 Lifetime Achievement AwardsNet zoals bij de oscars werden er ook Lifetime Achievement Awards uitgereikt. Deze gingen naar David Bowie vanwege de manier waarop hij op het internet met zijn fans omging en naar Ebay ter ere van haar 233 miljoen gebruikers.Bij het in ontvangst nemen van de Award zij CEO Meg Whitman tegen het publiek: "Bidding starts at 99 cents." .

Five word speechesIn tegenstelling tot de oscar uitreikingen - waar speeches soms ellen lang duren - mogen de winnaar van de Webby Awards maar slechts 5 woorden uitspreken.

Enkele mooie speeches:

  "Thanks Mom. Thanks Internet fans."
  - "Ninja" van "Ask a Ninja" (Best Actor)

  "Accounting is such a riot."
  -Actress Angela Kinsey, ster uit de "The Office Webisodes" (Beste Comedy: Short)

  "18,000,000 views. Still no dates."
  - Fritz Grobe, mede-maker van "The Great Diet Coke and Mentos Experiments" (Beste Viral Video)

  "Web is the new cinema."
  - Josh Rubin, oprichter en editor-in-chief van CoolHunting (winnaar "Best Music/Variety")

  "Squeeze yourself that's from Grandpa."
  - Halcyon, creator of HugNation (winnaar "Best Reality")

  "War. What's it good for?"
  - Kevin Sites van de "Kevin Sites in the Hot Zone"

  "Imagine us with a budget."
  - Brad Winderbaum, creator of ItsAllInYourHands.com, winnaar van "Best Drama"

Google winnaar in 2001 & 2002Google won in 2001 en in 2002 de Webby Award voor "best practice". Lang voor de introductie van Adwords, lang voor de beursgang, lang voor de storm aan overnames, lang voor Gmail, Google Earth en al die andere dingen. Wat lijkt dat allemaal toch al lang geleden! ;-)

> Google Wins 2001 Webby Award for Best Practices
> Belangrijkste Webby Award weer naar Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->