Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Jun '07 - + 0 - 0 Salesforce & Google gaan samen CRM producten aanbieden


Google is een samenwerking gestart met CRM provider Salesforce. Door de twee diensten te koppelen kunnen adverteerders Google Adwords koppelen aan het CRM programma van Salesforce. Gebruikers kunnen via een interface in Salesforce Adwords campagnes beheren en zo leads volgen.


Tijdens de zoekmachine marketing awards uitreiking van januari dit jaar heb ik al aangegeven dat 2007 het jaar wordt van de koppeling van CRM met Search. De samenwerking tussen Google & Salesforce past weer helemaal in deze belangrijke trend.

Online Salesforce online seminarSalesforce heeft een seminar online geplaatst waar je kunt zien hoe het hele programma werkt (wel eerst inloggen):

> Marketing in the Google Era

Tools online beschrikbaar


Het nieuwe Adwords CRM product zal in eerste instantie primair gericht zijn op het midden- en kleinbedrijf en via online tools beschikbaar zijn. Geen software nodig dus. Volgens Salesforce ligt de toekomst van applicaties in online tools om zo te besparen op onderhoud en een betere ontwikkeling van producten te bieden. Deze visie wordt gedeeld met Google, die vrijwel al haar producten ook primair online aanbiedt. Er zullen in de interface geen advertenties worden getoond. Het geld wordt door Salesforce verdiend door abonnementen voor het product te verkopen.

CRM voor het MKB


Na 5 jaar Google Adwords zitten de meeste grotere bedrijven inmiddels wel in Google's advertentie programma. Daarom richt Google zich op dit moment vooral op het MKB door allerlei coupon-acties, joint promotions en nu dus ook de samenwerking met Salesforce. Wie inschrijft bij Salesforce ontvangt ook de coupon van 50$, maar moet vervolgens wel 600$ aan jaarabonnementen betalen. En dat valt eigenlijk nog best mee.

Speculaties rond overname van Salesforce door GoogleAnalysten speculeren inmiddels over een mogelijke overname van Salesforce door Google. Zo kan Google eenvoudig de CRM producten toevoegen aan haar diensten. Gezien de huidige overname honger van Google zou dit geen onlogische stap zijn.

Meer links:

> Salesforce
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->