Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Jun '07 - + 0 - 0 Politie lekt via Google


Vertrouwelijke informatie van de politie belandt met enige regelmaat open en bloot op straat doordat rechercheurs gebruik maken van open bronnen op het internet.


Rechercheurs beseffen vaak niet dat ze door het gebruik van bijvoorbeeld de zoekmachine Google, informatie weggeven en zo hun onderzoek onderuit halen. Criminelen worden in staat gesteld om te zien waarop gezocht wordt en kunnen door het herleiden van ip-nummers achterhalen dat de politie de zoekopdrachten heeft uitgevoerd.

Criminelen kunnen ook via eigen (bait) websites zelfs " specifieke belangstelling" bij de politie meten, doordat zij Google en rechercheurs naar zo'n site te lokken via trefwoorden over bijvoorbeeld drugs, criminelen, leveringen of opslagplaatsen. Men gooit dus als het ware een hengeltje uit naar de politie en wacht tot deze bijt.

Dat stellen internet rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) maandag in Blauw, het politievakblad. Ze willen vanwege hun werkzaamheden anoniem blijven.

Verder blijkt uit het artikel dat de politie gebruik maakt van diverse online bronnen: Rechercheurs doen hun onderzoek voor een belangrijk deel op internet. Zij speuren in voor iedereen toegankelijke websites, zoals van auto- of vastgoedbedrijven, in gidsen, op advertentiesites, Schoolbank.nl of bij sportverenigingen.

Volgens mij is het echte probleem bij de politie dat ze onvoldoende via anonieme of wisselende Ip-nummers zoeken waardoor ze eenvoudig via de zoekmachines te achterhalen zijn. Via Google kun je bij de ip-nummers in no-time informatie achterhalen, iets wat ik zelf ook zeer regelmatig doe. Al vanaf het begin van het internet zijn er via bijvoorbeeld anonieme proxies mogelijkheden om te voorkomen dat je getraceerd wordt of sporen achterlaat. Blijkbaar is men zich er bij de politie nog onvoldoende bewust van.

> Politie
> Klpd
> Blauw


Toevoeging van planet.nl:

"Wanneer ik als website-eigenaar uit de zoekwoorden van de bezoeker kan opmaken dat hij ge´nteresseerd is in criminaliteit en het ip-nummer is eenvoudig te herleiden tot de politie, ja, dan kun je misschien een en een bij elkaar optellen," zegt Arjan Dasselaar, schrijver van het handboek Digitale Criminaliteit. "Daarom zal een professionele zoeker naar misdrijven altijd een anonieme internetverbinding gebruiken. De recherche beschikt over speciale computers voor dat doel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een programma als OperaTor gebruiken. Zo lijkt het alsof je niet voor de politie werkt, maar bijvoorbeeld vanuit een snackbar zit te surfen."
6 Googley reacties!:

Nou ik zal je vertellen dat het waar is … Gebruik het zelf al jaren en heb tot nu al 2 huiszoekingen op tijd weten voor te bereiden. :o) ( ben zelf IT’er overigens ). Het zijn gewoon pure sukkels … Elk politiebureau in nederland gebruikt dezelfde gateway, TE WETEN : 194.151.195.208

Ik heb zelfs een script draaien op al mijn servers. Telkens wanneer dit IP adres langskomt ontvang ik automatisch een SMS op mijn GSM. En dan weet ik alweer genoeg… Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zal ik maar zeggen. Hehehe. Ook leuk dat je uit de ‘referrer’ informatie in hun HTTP request een hoop informatie kunt halen.

Je kunt het zelf ook heel makkelijk uitproberen, gewoon dit ip adres door google halen en je krijgt genoeg bezoeker-statistieken-sites te zien waar ze komen. Probeer het maar eens—>

Google Trefwoorden (letterlijk overnemen) :

site:www.belstat.nl “194.151.195.208” statistieken “194.151.195.208” stats “194.151.195.208” stat “194.151.195.208”

PS : Ministerie van Defensie gebruikt overigens 217.169.236.12

Dr. Vince

Dr.V () (link) - 05 Juni '07 - 21:24

Aan Dr. V. De persoon die onder Al 1 Googley reactie: heeft geplaatst inzake scripts via gsm waarschuwing. Kun je me even bellen of mailen svp.

CorCom () (link) - 20 Augustus '07 - 11:00

Tja de mens faalt.

room2424 () (link) - 13 December '08 - 19:36

ik heb een klacht ik heb problemen ik wil graag met google polite contact nemen mijn nr is 06235xxxx

edit redactie: het telefoonnummer is vanwege privacy verwijderd

Nian () - 03 September '09 - 15:41

Nieuwe Red Hat applicaties voor de Nederlandse politie zijn onveilig !

******************************************************************************

De nieuwe (ICT) Red Hat applicaties van de nederlandse politie zijn onveilig voor informatie doeleinden. De Amerikaanse inlichtingendienst de NSA heeft samen met Red Hat aan deze applicaties gewerkt. Het is dan ook onvoorstelbaar dat de nederlandse politie ICT organisatie de VTSPN dit open source product heeft aangeschaft, en dat in een tijd dat in Nederland zoveel online spionage en ICT diefstal plaats vindt. Het VTSPN hult zich in stilzwijgen. Buitenlandse inlichtingen officieren spioneren in nederland via buitenlandse software bedrijven welke van af Nederlandse bodem werkzaam zijn, vooral politie informatie inzake terreur verdachten staan op hun verlang lijst.
Online Response Team. (ORT) Tel. 06-31504055

Online Response Team (ORT) - 20 Oktober '10 - 14:07

http://easyfreefollowers.com
Excellent work.

MARk () - 24 Maart '17 - 12:36


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->