Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

31 Mei '07 - + 0 - 0 Google Gears: Webdiensten nu ook offline beschikbaar


Google heeft tijdens een persconferentie in Sydney, Australie een nieuwe tool gelanceerd voor het offline gebruik van haar Webdiensten. De dienst genaamd Google Gears maakt het mogelijk ook zonder internetverbinding bijvoorbeeld RSS feeds door te lezen.


Concurrentie verder aangaan met MicrosoftDe nieuwe tool lijkt vooral een nieuwe stap in de concurrentiestrijd met Microsoft te zijn door het terrein van offline computer software verder te betreden. Verder is het project op basis van Open Source waarmee Google een grotere slagkracht hoopt te krijgen.

Van always online naar toch eventjes offlineDaar waar de trend is dat we steeds vaker online zijn biedt Google nu de mogelijkheid om toch eventjes offline te werken. Google biedt al diverse webbased producten zoals Google Gmail, Coogle Calender en Google Docs. Deze zouden via de off-line browser extension software bereikbaar moeten worden.

Google CEO Eric Schmidt: "With 'Google Gears' we are tackling a key limitation of the browser in order to make it a stronger platform for deploying all types of applications, and enabling a better user experience."

En verder over het gebruik van de open source community: "We believe strongly in the power of the community to stretch this new technology to the limits of what's possible, and ultimately emerge with an open standard that benefits everyone."

Google ReaderDe eerste Google tool die beschikbaar wordt voor Google Gears zal Google Reader worden. Zo kan je dan ook je RSS feeds doorlezen terwijl je even offline bent. Google Gear slaat bijvoorbeeld de laatste 2000 feeds op die je dan op je gemak offline kunt doornemen.

Aanstaande Partners?Naar verluid zou Adobe Systems interesse hebben in samenwerking met Google Gears en haar product Apollo. Ook zouden de Browsers Mozilla (bekend van Firefox) en Opera interesse hebben om Google Gears in hun browsers te integreren. Verder is Google tegenwoordig ook Mac-minded en is er ook meteen bij de lancering een versie voor de Mac-liefhebbers en Linux gebruikers.

Google gears in google levert.... Nog eventjes niets op ;)Het grappige van de nieuwe functionaliteit is dat wanneer je in Google zoekt naar Google Gears je veel vindt, maar meer in de trend van "google gears up". Het is dus even wachten op een betere top 10. Meer info over Google Gears is wel te vinden via Google news.

De aankondiging van Google Gears vond plaats als onderdeel van Google Developers Day. We hopen vandaag nog meer artikelen te schrijven over alle nieuwe producten.


> Google Gears
> Persbericht Google Gears
> Googleblog: 29 hours of code
> Google Gears API Developer's Guide (Beta)
> Google Gears Blog
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->