Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mei '07 - + 0 - 0 ‘Google koopt Feedburner’


Volgens de geruchtensite TechCrunch.com zal Google binnenkort het RSS-bedrijf Feedburner overnemen. De deal wordt over enkele weken gesloten en moet de zoekmachinegigant ongeveer 100 miljoen dollar gaan kosten. Afgevaardigen van zowel Google als Feedburner weigeren echter commentaar te leveren op deze geruchten.Feedburner

Feedburner is een RSS feed leverancier en is in 2004 in Chicago opgericht. Feedburner levert persoonlijke RSS feeds en management tools voor bloggers, podcasters en andere web-based content publishers. Verder kan het bedrijf het internetverkeer voor RSS-websites analyseren en biedt het ook advertentie mogelijkheden. FeedBurner treedt hierbij op als intermediair door mensen de mogelijkheid te bieden om de inhoud van hun website te presenteren als een RSS-feed. Door de overname zal Google de mogelijkheid hebben om de invloed in RSS-feeds te kunnen verhogen.

RSS

RSS (afkorting van really simple syndication) geeft gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig op de hoogte te blijven van updates op websites die RSS ondersteunen.
Met behulp van een RSS-reader kunnen gebruikers zelfs informatie naar zich toe laten sturen en hoeft men niet steeds dezelfde sites te bezoeken om bijvoorbeeld het laatste nieuws te lezen.

Gevolgen

Na Google’s overname van DoubleClick volgden concurrenten Microsoft en Yahoo onmiddelijk door respectievelijk de advertentiebedrijven aQuantive en RightMedia over te nemen. De vraag is of zij zich nu ook direct op de RSS markt zullen storten of eerst de kat uit de boom kijken en mogelijk het gat met Google op de online advertentie markt verder te zien groeien.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->