Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mei '07 - + 0 - 0 Google Adwords gekaapt door cybercriminelen


Google heeft bekend gemaakt dat cybercriminelen gesponsorde links uit Google Adwords gekaapt hebben met als doel om kwaadaardige code te verspreiden.Het betreft hier de gesponsorde koppelingen die bij bepaalde zoektermen in Google zowel bovenin als rechts in beeld verschijnen. De cybercriminelen zorgden ervoor dat de gebruiker in plaats van naar de gewenste website werd doorgestuurd naar een kwaadaardige website.
Na het bezoek aan de kwaadaardige site werd de gebruiker weer doorgestuurd naar de gewenste website, maar in de tussentijd is er een kwaadaardig programmaatje geďnstalleerd dat persoonlijke wachtwoorden van gebruikers steelt.

Slachtoffers

Het is onduidelijk hoeveel mensen slachtoffer geworden zijn van de kapingactie maar waarschijnlijk ging het slechts om enkele tientallen zoektermen. Nadat Google het probleem ontdekt heeft zijn de betreffende links onmiddellijk verwijderd. Ook neemt de zoekgigant maatregelen om dergelijke ‘kapingen’ in de toekomst te voorkomen.

Gevolgen

Een interessante vraag is of gebeurtenissen als deze het vertrouwen in Google Adwords schaden. Google Adwords is veruit de grootste inkomstenbron van de zoekmachine en daardoor zal Google alles in het werk stellen om de veiligheid en het vertrouwen in Adwords te kunnen blijven garanderen.
2 Googley reacties!:

Slechte zaak natuurlijk, maar dit is natuurlijk niet iets wat alleen bij Google kan, je stuurt de bezoeker tenslotte naar een website waar je verder weinig over te zeggen hebt.

TumTum (link) - 14 Mei '07 - 00:21

Kan me zo voorstellen dat het voor Google ook erg lastig is om dit te voorkomen.

Christian (link) - 15 Mei '07 - 11:52


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->