Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '07 - + 0 - 0 Google datacenter in Belg´e


In dagblad de Standaard wordt vandaag vermeld dat Google, gisteren een aankondiging heeft gedaan van een nieuw datacenter in Belg´e. Het gaat zich vestigen in het Waalse Saint Ghislain in de provincie Henegouwen. Op termijn zal het datacenter aan 120 mensen werk bieden.


De Standaard meldt verder dat in een bijeenkomst met diverse Waalse gezagdragers, waaronder Waals minister-president Elio di Rupo, de plannen aangekondigd werden te Bergen. Bergen is het hoofdkwartier van Google in Belg´e. Met een investering van 250 miljoen zal het project in 2008 afgerond zijn. De bouw van het centrum begint deze zomer, hierbij kunnen nog eens 300 mensen aan de slag.

Peter Fleischer van Google geeft De Standaard als reden: ,,Het data center moet ons in staat stellen om de dienstverlening te optimaliseren en gebruikers sneller toegang te geven tot de gegevens die ze zoeken. De diensten van Google zoals Google Earth of Google Maps , worden steeds meer gebruikt en we willen onze dienstverlening afstemmen op de vraag, die voortdurend evolueert.''
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->