Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '07 - + 0 - 0 De Telefoongids goes Google Earth


De telefoongids heeft met een speciale plugin haar zoekfunctie geintegreerd in Google Earth. Wie op een icoontje op de kaart klikt, krijgt meer informatie over het bedrijf te zien. Ook is er een routeplanner beschikbaar.


Via een zoekbox in Google Earth is het nu mogelijk te zoeken naar bedrijven uit De Telefoongids. Zo kan je in één oogopslag alle gevonden zien resultaten op de Google Earth wereldbol. Elke vermelding wordt in Google Earh aangeduid met het bekende Telefoongids-icoon.

Achter deze icoon vindt men de vertrouwde detailgegevens van het bedrijf uit De Telefoongids.
    “De satelietbeelden van Google Earth geven een belangrijke extra dimensie aan onze datagegevens en bieden onze gebruikers een selectiemiddel op nabijheid en locatie. Alle bedrijven in DeTelefoongids.nl worden automatisch doorgeplaatst naar deze nieuwe dienst en blijven als vanouds vindbaar via het boek, www.detelefoongids.nl , sms1313, 1888 en mobiele diensten en routeplanners. Hierbij is het uitgangspunt dat De Telefoongids hèt intermediair is tussen leverancier en koper”,

Aldus Johnas van Lammeren, Marketing Manager Electronic Products bij De telefoongids.

Oude samenwerking met Google

De telefoongids werkt al veel langer samen met Google. Zo werd bijna 3 jaar geleden al de Google zoekfunctie gekoppeld aan de telefoongids. Met Google local / Google Maps zijn De telefoongids en Google in zekere zin elkaars concurrenten. Zeker in landen als Engeland speelt de angst voor Google bij de aandeelhouders een grote rol wanneer partijen samen gaan werken. De telefoongids krijgt in Nederland blijkbaar meer vrijheid van haar aandeelhouders om een dergelijke samenwerking wel aan te gaan, ten voordele van de gebruiker.

De Telefoongids, is de eerste Bedrijvengids in Nederland die nu toegankelijk is via Google Earth. Andere Nederlandse bedrijven die de Telefoongids voorgingen waren Funda, Boekingsservice, Syntens en KLM.

> De telefoongids
> Google Earth

> Posts over Google Earth
> Posts over Google Maps
> Google Earth dossier

> Google Maps dossier
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->