Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Apr '07 - + 0 - 0 Google machtiger dan Microsoft


Het merk Google is uitgeroepen tot de meest waardevolle merknaam ter wereld. De naam "Google" heeft een waarde van 66,4 miljard dollar (48,9 miljard euro). Dit bleek uit de BRANDZ™ Top 100 Most Powerful Brands, samengesteld door onderzoeksbureau Millward Brown Optimor in samenwerking met de Financial Times. Microsoft werd door Google van de merkentroon afgestoten.


Op nummer twee staat General Electric met 61,8 miljard dollar, gevolgd door Microsoft met 54,9 miljard dollar. Ten opzichte van vorig jaar steeg Google met 77% in waarde. Microsoft daalde juist met 11%. Het Amerikaanse software bedrijf had vorig jaar nog een waarde van 62 miljard dollar.

Nederlandse bedrijven


In de lijst komen ook twee Nederlandse bedrijven voor. Het bankconcern ING staat op plaats 53 met een waarde van 11,5 miljard dollar (8,8 miljard euro). ABN AMRO staat op de 95ste plek met een waarde van 5,6 miljard dollar (4,1 miljard euro). Fusiepartner Barlays is ruim 1 miljard dollar meer waard en staat op de 87ste plaats.

Onderzoeksgegevens


De lijst van Millward Brown Optimor wordt samengesteld aan de hand van een wereldwijd onderzoek naar bijna 40.000 merknamen onder meer dan een miljoen consumenten. Bij de berekening van de waarde van een merknaam wordt onder andere gekeken naar de financiele situatie, de groeikansen en hoe consumenten over het bedrijf denken.

Meer informatie:


- PDF file BRANDZ Top 100
Al 1 Googley reactie:

Als je op de site van brandz kijkt is google nu 114 miljard waard (en staat op de eerste plek) op de tweede plek staat IBM met 87 miljard dat is een best groot verschil terwijl microsoft op de 4e plek staan (ONDER APPLE!). IBM is van oorsprong een nederlands bedrijf xD, wij met ons kleine kikkerlandje! Een bedrijf van 87 miljard! (jammergenoeg is het als het goed is verkocht)

peter () - 13 Juni '10 - 10:26


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->