Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Apr '07 - + 0 - 0 Google overtreft winstverwachting


Google heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst van 1 miljard dollar behaalt. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2006 is dit een stijging van maar liefst 69%. Dit overtreft de verwachtingen van de analisten. De reden van de hogere winst is vooral de toename van de advertentie inkomsten. Ook de omzet van de door Google overgenomen videosite Youtube is gegroeid naar 3,66 miljard dollar.


Google's nevenactiviteiten

Uit eerdere berichten op onze weblog blijkt al dat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is, zowel in Nederland als wereldwijd. De zoekmachine gigant richt zich de laatste jaren ook steeds meer op andere markten dan de advertentiemarkt. De videosite Youtube.com is hier een goed voorbeeld van. Verder houdt Google zich bezig met het ontwikkelingen van kantoorsoftware. Ook gaan er geruchten dat Google bezig is met de ontwikkeling van de Google Phone, wat overigens ontkent wordt door het concern zelf.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->