Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Apr '07 - + 0 - 0 Google Audio Ads: reclame op de radiozenders van Clear Channel


Gisteren werd bekend gemaakt dat Google een meerjaren deal heeft gesloten met Clear Channel Radio. Binnenkort wordt het voor adverteerders mogelijk om via Google Audio Ads reclamezendtijd in te kopen op ongeveer 675 radiostations van het Amerikaanse radioconcern.

dMarc Broadcasting


Vorig jaar liet Google al weten haar advertentie netwerk uit te willen breiden via radio. De eerste stap hier naartoe werd gezet met de overname van het bedrijf dMarc Broadcasting. Dit bedrijf maakt het in de VS mogelijk om geautomatiseerd advertenties in te plannen en aan te leren bij diverse radiostations. Google heeft deze technologie reeds geļntegreerd in AdWords; het huidige advertentieprogramma van Google voor adverteren in de zoekmachine.

Google Audio Ads


In juni wordt het mogelijk voor adverteerders om via Google Audio Ads reclamezendtijd in te kopen. Google wil hiermee een belangrijke speler worden op het gebied van radio commercials. In eerste instantie zullen alleen spots met een lengte van 30 seconden te koop zijn. Deze spots zijn op elk tijdstip van de dag in te plannen en adverteerders hebben de mogelijkheid om zich op een specfieke doelgroep of regio te gaan richten. Met de Google Audio Ads zal Google ongeveer 5% van de totale reclamezendtijd op de Clear Channel radiostations gaan vullen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->