Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Apr '07 - + 0 - 0 Google koopt DoubleClick voor 3,1 miljard dollar


Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat Google voor een bedrag van 3,1 miljard dollar (2,3 miljard euro) het Amerikaanse advertentiebedrijf DoubleClick heeft overgenomen. Door deze overname krijgt Google de beschikking over nieuwe advertentietechnologieŽn en kan de zoekgigant haar advertentienetwerk flink gaan uitbreiden.


De overname is de grootste in de geschiedenis. DoubleClick is gespecialiseerd in grafische advertenties (banners e.d.) op het internet. Met de overname van DoubleClick wordt duidelijk dat Google zich ook op deze kant van de markt verder wil gaan ontwikkelen. Op dit moment is Yahoo! nog dominant binnen deze markt.

Ook andere partijen, zoals Microsoft en Yahoo!, hadden hun zinnen op het advertentiebedrijf gezet, echter konden het niet halen bij het overnamebudget van Google.

Meer over de overname van DoubleClick door Google:


- Officieel persbericht Google
- FAQ Google over de overname (PDF)
- Aankondiging op Google weblog
Al 1 Googley reactie:

Hahahaha, weer eerder als Microsoft :P
Microsoft zou t anders toch crappy maken, net als toen met hun msn website. Zie filmpje over Vista hier: schoolsout-online.nl/?p=8

Groeten,

Schoolsout-Online.nl

Mike () - 18 April '07 - 23:00


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->