Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Apr '07 - + 0 - 0 Urmia Jensen naakt? Niet in Google!


Voormalig tv-presentatrice Urmia Jensen wil op internet niet langer in verband worden gebracht met seks en blootreportages. Morgen zal Jensen (35) een kort geding aanspannen tegen Google. Dit meldt de Telegraaf vandaag op haar website.


Seksgerelateerde zoekresultaten


Jensen wil onmiddellijke verwijdering van de naam "Urmia Jensen" uit seksgerelateerde zoekresultaten welke Google presenteert als haar naam wordt ingevoerd. Het schaadt haar goede naam en ze wil niet dat haar zoontje hiermee wordt geconfronteerd.

Op internet wordt de suggestie gewekt dat de voormalige presentatrice naakt op internet te zien zou zijn, aan webcamseks doet en erotisch zou chatten. Hier is helemaal geen sprake van.

"Ik heb een voor Nederland unieke naam en wil niet dat die op zo'n manier misbruikt wordt", zegt Jensen. De voormalige presentatrice van modeprogramma's op RTV Noord heeft inmiddels een eigen bedrijfje opgestart en wordt nu geconfronteerd met klanten die vragen stellen over haar vermeende activiteiten op internet.

Reactie Google


Google heeft in een reactie reeds aangegeven dat de zoekmachine inmiddels geen enkele sekssite meer verbindt aan de naam Jensen. Uiteraard hebben wij ook even in Google gekeken en we kunnen inderdaad geen van dit soort vermeldingen vinden. Volgens advocate Nienke de Vos varieert het aantal verwijzingen echter per dag. "Ik beschik over een lange uitdraai met alle vermeldingen als bewijs".

Jensen vermoedt zelf dat haar naam is overgenomen van de website TV Babes, waar haar foto's en die van andere tv persoonlijkheden staan gepubliceerd. Enkele "babes" hebben inderdaad geposeerd voor Playboy, dus van hen zullen op internet wel foto's zijn geplaatst. "Maar waarom zou ik daaronder moeten lijden?", aldus Jensen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->