Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '07 - + 0 - 0 Crisis Darfur in Google Earth: inspiratie tot actieHet Holocaust Museum in Washington is een samenwerkingsverband aangegaan met Google. Het Amerikaanse museum spant zich sinds 2 jaar in om aandacht te vragen voor gebieden waar mogelijk genocide plaats vindt. De informatie die hierover is verzameld is nu gecombineerd met de techniek van Google Earth.

Crisis in Darfur


Het project "Crisis in Darfur" kan het beste omschreven worden als een interactieve en indrukwekkende atlas. Op de kaarten van Google Earth wordt informatie getoond over de situatie in Darfur. Een rood-geel vlammetje staat voor een verwoest dorp. Wanneer men op een vlammetje klikt zoomt Google Earth verder in. Er zijn foto's waar je op kunt klikken. Foto's van gewonde kinderen, verwoeste huizen, strijders en verse graven. Tevens zijn er getuigenissen van slachtoffers en verhalen van hulpverleners.

Wanneer je klikt op 3D-kolommen dan schieten verschillende blauwe balken uit de grond met daarop de statistieken van het conflict. Geschat wordt dat er zo'n 200.000 mensen zijn omgekomen. TweeŽnhalf miljoen mensen zijn gevlucht.

De informatie voor het project wordt verzameld voor verschillende organisaties en personen. Volgens het museum wordt de informatie voortdurend aangepast.

Inspiratie tot actie


Het Holocaust Museum en Google willen op deze manier de meer dan 200 miljoen Google Earth gebruikers bereiken en informeren. Op deze manier willen ze zoveel mogelijk mensen inspireren tot actie. Na het zien van de verschrikkelijke foto's, filmpjes en het lezen van getuigenissen kan men de keuze zelf maken; klikken op "Hoe kan ik helpen?".

Meer informatie over het project Crisis in Darfur:
- Download Google Earth en coŲrdinaten
- Website Holocaust Museum Washington
- What can I do?

Meer informatie over de situatie in Darfur:
- Conflict in Darfur
- Helpdarfur.nl
- Nieuws over Darfur

> Posts over Google Earth
> Posts over Google Maps
> Google Earth dossier

> Google Maps dossier
2 Googley reacties!:

Het is mooi dat Google Earth zo goed wordt geupdate, dit is wederom weer een geweldig idee. Het hele programma is gewoon een geweldig idee. Je hoort zelfs wel eens vaker dat mensen Via Google Earth iets ondekken. Zoals toen met dat kasteel in dat meer.

Groeten,

Schoolsout-Online.nl

Mike () (link) - 18 April '07 - 23:05

de link: hoe kan ik helpen? Werkt niet!!!! HOE KAN IK HELPEN???? Kan iemand me dat vertellen?

Jan Mussche () - 29 Mei '11 - 21:47


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->