Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Apr '07 - + 0 - 0 Google Maps met persoonlijke kaarten


Google biedt de gebruikers van Google Maps nu ook de mogelijkheid om de kaarten te personaliseren. Gebruikers kunnen zelf locaties markeren, routebeschrijvingen opslaan, foto’s plaatsen en commentaar toevoegen. Deze dienst volgt op de vorige dienst die Google lanceerde, waarbij andere website’s hun informatie in Google Maps konden integreren. Goed voorbeeld hiervan zijn de banken, die alle pinautomaten in Google hebben gelokaliseerd.Toepassingen


Nu is het dus ook mogelijk voor de ‘gewone gebruiker’ om de kaarten van Google Maps te bewerken. De opmerkingen die gebruikers toevoegen kunnen, wanneer de gebruiker dit wil, openbaar op het internet opgeslagen worden. Dit betekent dat ook de zoekmachines de toegevoegde teksten kunnen lezen en dus kunnen routes, opmerkingen en foto’s uit Google Maps ook in Google Search verschijnen. Mogelijke toepassingen van deze functie zijn het uitzetten van persoonlijke reisroute’s (met foto’s en ervaringen) of bijv. een persoonlijke kaart met favoriete kroegen en restaurants.

Meer informatie:


- Google Maps Nederland
Al 1 Googley reactie:

is het mogelijk om in “mijn kaarten” ook routebeschrijvingen op te slaan?
mvg
Jeroen

jeroen () - 18 Juni '08 - 13:29


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->