Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Apr '07 - + 0 - 0 Marktaandeel Google blijft stijgen


In vergelijking met februari 2006 is het marktaandeel van Google in Nederland wederom gestegen. 97% van de Nederlandse internetters geeft aan Google wel eens als zoekmachine te gebruiken en bij maar liefst 94% is Google de meest gebruikte zoekmachine. Ondanks het toch al hoge marktaandeel in 2006 wist de zoekmachine gigant alsnog met 4% te stijgen ten opzichte van februari 2006. Toch nog een opmerkelijke stijging.


In onze projecten en campagnes hadden wij al het vermoeden dat het marktaandeel richting de 97% ging en dit voorgevoel blijkt dus uit te zijn gekomen. Gemiddeld is het marktaandeel van Google sinds 2002 met ruim 12% per jaar gestegen.

Concurrentie


Waar Ilse 5 jaar geleden nog een enigszins belangrijke speler was in de Nederlandse zoekmachine markt heeft deze zoekmachine al jaren te maken met een dalende populariteit. Opvallend is dat de lokale zoekmachines erg weinig in te brengen hebben. In de V.S. heeft Google nog vrij sterke concurrentie van zoekmachines zoals Yahoo en MSN, in Nederland is de zoekgigant echter zeer dominant. Dit geldt ook voor andere Europese landen zoals Duitsland en BelgiŽ.

De verwachting is dat deze tendens de komende jaren alleen maar verder doorzet. De vraag is: valt Google nog te stoppen?

Meer informatie:


- Google Startpagina
- Ilse Startpagina
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->