Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Mrt '07 - + 0 - 0 Viacom klaagt Google aan voor 1 miljard dollar


Het Amerikaanse mediaconcern Viacom, eigenaar van muziekkanaal MTV en filmstudio Paramount Pictures zal de video-website YouTube en haar eigenaar Google aanklagen voor 1 miljard dollar. Dat maakte Viacom bekend.


160.000 videoclips


Op YouTube zijn volgens Viacom ruim 160.000 videoclips te zien waarvan de copyright rechten bij Viacom liggen. Er is door Viacom nooit toestemming gegeven om het materiaal op YouTube te plaatsen. Het gaat met name om populaire tv-programma's zoals "South Park" en "The Daily Show". De clips werden inmiddels al meer dan 1,5 miljard keer bekeken. Een maand geleden maande Viacom de website al om al het beeldmateriaal te verwijderen, zonder resultaat.

Auteursrechten en Google


Google komt de laatste tijd regelmatig in opspraak wanneer het om auteursrechten gaat. Op 6 maart berichtte we al dat Microsoft veel commentaar heeft op Google om haar nonchalante copyright houding. In Amerika duurt de procedure tussen 5 uitgeverijen en Google al 16 maanden voort. Ook in BelgiŽ deed zich in februari een rechtzaak voor waarbij 19 Belgische kranten hun gelijk kregen. Google mag geen artikelen of delen van artikelen meer op Google News plaatsen waarvan het auteursrecht bij de kranten ligt.

Meer informatie


- Auteursrecht.startpagina.nl
- Officieel persbericht Viacom
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->