Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Mrt '07 - + 0 - 0 Microsoft valt Google aan om nonchalante copyright houding


Software gigant Microsoft valt Google aan op de nonchalante benadering welke Google, volgens Microsoft, hanteert met betrekking tot auteursrechtbescherming. Dit meldt de New York Times.
Vandaag zal Thomas Rubin, algemeen raadgever van Microsoft, zijn commentaar kenbaar maken tijdens de algemene jaarlijkse bijeenkomst van "The Association of American Publishers" (AAP). Rubin meent dat Google's intrede in nieuwe media markten ten koste gaat van uitgeverijen van boeken, video's en software.Opmerkingen Microsoft


Rubin's opmerkingen reflecteren het commentaar van 5 Amerikaanse uitgeverijen, verenigd in de AAP, welke momenteel in een 16 maanden durende procedure verwikkeld zijn. "Bedrijven welke geen eigen content maken, verdienen miljarden dollars door advertentie inkomsten en primaire emissies", zegt Rubin, "Google beweert dat alles vrij mag worden gekopieerd tenzij de copyright eigenaar Google nadrukkelijk verzoekt dit niet te doen". Microsoft, sinds kort opnieuw actief in zoekdiensten, zou volgens Rubin eerst om toestemming vragen aan de eigenaar, alvorens het materiaal te gebruiken.

Strijd tussen giganten


De strijd tussen Microsoft en Google laait steeds hoger op. Google kwam vooral onder vuur te liggen bij de aankoop van YouTube. Deze aankoop schoot bij veel media bedrijven in het verkeerde keelsgat aangezien YouTube professioneel geproduceerde video's toont zonder daarvoor te betalen of om toestemming te vragen.

Volgens Rubin heeft Google een verkeerde houding. "Google zegt tegen de copyright eigenaar: vertrouw ons, je bent beschermd. We bewaren alle digitale kopieŽn veilig en tonen alleen delen. We zullen je niet schaden, alleen promoten."

Reactie Google


David Drummond, Senior Vice President Corporate Development en tevens juridisch expert bij Google, geeft als reactie dat Google samenwerkt met meer dan 10.000 uitgeverijen om zodoende boeken online doorzoekbaar te maken. Daarnaast geeft Google aan dat zowel de BBC als de NBA sinds kort als nieuwe YouTube partners aan het netwerk zijn toegevoegd. Volgens Drummond houdt Google zich volledig aan de internationale copyright rechten. "Als resultaat zien we dat er vaak meer promotie en regelmatig meer omzet ontstaat voor auteurs, uitgeverijen en andere producenten van content."
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->