Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Feb '07 - + 0 - 0 Google Gmail: opnieuw rechtzaak om merknaam


Twee weken geleden verloor Google in Duitsland een rechtzaak en nu gaat Google in Polen opnieuw de rechtszaal in om het gebruiksrecht van de naam Gmail op te eisen. Dit keer gaat het om het webaddres gmail.pl. Een groep Poolse dichters, genaamd Grupa Mlodych Artystow i Laterator, heeft het webadres momenteel op haar naam staan.


Volgens een van de dichters heeft Google een klacht ingediend bij het Poolse IT en Telecommunicatie Tribunaal, om zo de domeinnaam in handen te kunnen krijgen. De Polen mogen volgens Google de domeinnaam niet gebruiken omdat deze teveel lijkt op gmail.com.

De dichtersgroep beweerd dat zij gmail.pl niet gekocht hebben om snel rijk te worden. Ze weigeren de naam om te geven vanwege trots. Volgens Izabela Krawcyzk heeft de groep het adres op een legale manier en met eigen geld gekocht. "Wij weigeren beroofd te worden van iets dat wij beschouwen als ons eigendom".

Gmail van Google is een doorslaand succes. Google probeert daarom zoveel mogelijk extensies in handen te krijgen.

Meer informatie:
- Google-gmail.startpagina.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->