Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Feb '07 - + 0 - 0 Google News mag Belgische krantenberichten niet tonen


Negentien Belgische dagbladen hebben een rechtzaak gewonnen tegen zoekgigant Google. Volgens de rechter in Brussel wordt het auteursrecht geschonden wanneer artikelen of delen van artikelen op Google News worden gezet. Google News BelgiŽ moet de links naar artikelen uit Belgische kranten verwijderen.


Vorig jaar werd door de rechter al besloten dat Google geen berichten meer over mocht nemen zonder toestemming. Hierop stond een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. Google ging in hoger beroep maar kreeg dinsdag opnieuw ongelijk.

Google verdedigd zich door aan te geven dat Google News slechts een dienst aanbiedt waarbij gelinkt wordt naar het originele bericht. De dagbladem vinden dit een probleem; een deel van de inhoud is dan al verraden. Lezers worden dan niet meer geprikkeld om voor de tekst te betalen.

Of Google na de uitspraak van dinsdag nog stappen gaat ondernemen is nog niet bekend. De kans is wel aanwezig, zeker wanneer meer landen het voorbeeld van de Belgische kranten gaan volgen en verwijdering eisen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->