Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '07 - + 0 - 0 Google huurt serverruimte in Eemshaven


Gisteren meldde Trouw dat Google de grootste huurder zal worden in het nieuwe datacentrum in Eemshaven, Groningen. Het nieuwe datacentrum, dat bijna 20.000 m2 groot zal worden biedt 30 megawatt aan energievoorziening.


Google zal in Groningen een belangrijk deel van de opslag van de zoekindex en andere diensten zoals YouTube stallen. De stabiele energievoorziening en de in Eemshaven aangebrachte intercontinentale glasvezel kabel zijn doorslaggevend geweest voor de keuze voor de provincie Groningen.

Ontwikkeling
De ontwikkeling en bouw van het Eemsdelta-center zal 5 miljoen euro kosten. Klanten zoals Google zullen nog een bedrag van ronde de 70-100 miljoen euro investeren in apparatuur. Wanneer het complex volledig draait, met meer dan 100.000 servers, dan is de energievoorziening van 30 megawatt (gelijk aan 30.000 kilowatt) zeker nodig. De komst van het centrum zorgt tevens voor 40 tot 80 banen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->