Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '07 - + 0 - 0 Google Gmail nu voor iedereen te gebruiken


Op deze weblog krijgen we dagelijks verzoeken van mensen die graag een invite willen voor Google Gmail. Vanaf nu is dat niet meer nodig; iedereen kan nu een gratis Google Gmail account aanmaken.


Tot op heden was het buiten de VS in principe alleen mogelijk om een Google account aan te maken wanneer je werd uitgenodigd door derden. Bestaande Gmail gebruikers konden vrienden, kennissen, familie en collega's beperkt uitnodigen voor Google Gmail. Werd je niet uitgenodigd dan had je pech. In het verleden ontstond een hype op het aanbieden van invites. Soms werden ze zelfs verkocht via bijvoorbeeld eBay. De laatste jaren werd de vraag steeds minder aangezien bestaande gebruikers vrijwel onbeperkt invites konden vergeven.

Helemaal waar is bovenstaand verhaal niet. Ook in Nederland kon je, hetzij via een omweg, al eenvoudig gratis een Google account aanmaken. Je voordoen als nieuwe Adwords klant volstond. Echter dit was bij veel mensen niet bekend. Nu de dienst officieel openbaar gemaakt is, kan elke internetter via Google Gmail een account aanmaken en gebruik maken van de bijna 3000 kb opslagruimte.

Volgens Google zijn er de afgelopen jaren, sinds de start in 2004, tientallen miljoenen accounts aangemaakt. Met de openstelling van Gmail gaat Google de concurrentie aan met Hotmail en Live, welke nu nog marktleider zijn op het gebied van gratis e-mail.
4 Googley reacties!:

Wat ook hartstikke mooi is, is dat je via Google Apps For Your Domain gebruik kunt maken van de interface van GMail voor email dat binnenkomt op emailadressen @yourdomain.com.

Dat werkt ook prima!

Groet, Rogier

Rogier (link) - 10 Februari '07 - 23:48

ik wil graag Gmail

Carry () - 07 Maart '08 - 14:27

ikwil een g mail

ruben () - 13 Maart '08 - 16:45

Heb herhaaldelijk geprobeerd om ‘n account aa te maken maar het lukt me op geen enkele manier.Kan je me helpen?

carina () - 14 Maart '08 - 19:59


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->