Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '07 - + 0 - 0 Bekijk al je inkomende links met Google Webmaster Tools


Google maakt voor webbeheerders de inkomende links openbaar. Dat het hebben van goede links naar je website belangrijk is, is algemeen bekend. Als webbeheerder wil je dus weten wie er links naar je site heeft geplaatst. Tot op heden werd dit aantal meestal opgezocht door in Google een zoekopdracht uit te voeren zoals deze:

[link:www.jeroen.com]Deze zoekopdracht geeft echter lang niet alle resultaten weer en is puur indicatief. Vanaf nu hoeft dat ook niet meer, tenminste niet wanneer je het aantal links naar je eigen website op wilt zoeken.

Mogelijkheden Google Webmaster Tools
De Google Webmaster Tools functie bood webbeheerders al verschillende vormen van informatie over de eigen website. Nu is daar het tabje "Links" bijgekomen. Via dit tabblad wordt een lijst getoond met URL's van je pagina's en daarachter staat een getal. Dit getal geeft het aantal inkomende links weer. Wanneer men daar op klikt krijgt men een overzicht van websites die naar de betreffende pagina linken en wanneer de link voor het laatst geindexeerd is door Google. De functie kan ook gebruikt worden om interne links te tonen. Naast het bekijken van de links is het mogelijk om de data te downloaden.Meteen geliefd
De Google Webmaster Tools zijn ineens immens populair. Op verschillende plaatsen werd al geschreven dat er een bug zou zijn waardoor je ook de data van andere sites kon bekijken. Het tabblad "links" zou daarna enige tijd verdwenen zijn. Zojuist heb ik geprobeerd zelf in te loggen en de data op te vragen echter er zijn zoveel verzoeken bij Google binnen gekomen dat het nu niet mogelijk is voor nieuwe sites om data op te vragen.

Meer informatie:
- Google Webmaster Tools
- Google Webmaster Tools weblog
4 Googley reacties!:

tis een handige tool vind ik, ik heb een private server en dit is echt handig om te gebruiken

Maarten

maarten () - 30 Januari '10 - 16:45

Bedankt voor de handige tip

webbe () - 27 April '10 - 16:55

Super, zeker goed bruikbaar

Amsterdam () - 07 Juni '10 - 15:38

Goede tip! Bedankt!

maurits () - 11 Juni '12 - 17:50


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->